Renault bude jezdit na íránských pneumatikách

I přesto, že je íránský výrobce pneumatik Yazd na našem trhu neznámý a asi by si ji u nás málokdo koupil, je schváleným dodavatelem pneumatik, které budou originální výbavou Renaultů.

Společnost Yazd Rubber Industries Complex (YRIC), známá především na trhu africkém a asijském, vznikla v roce 1985. První vyráběné pneumatiky a duše byly na jízdní kola, osobní a lehké užitkové automobily a motocykly. Všechny vyrobené produkty byly dodávány pod označením Yazd Tire. Společnost YRIC obdržela licenci i od značky Vredestein. Při výrobě pneumatik využívá IRYC moderní technologie a v malém měřítku dodává pneumatiky i do Evropy. Ale především je Yazd Tire společností, která je na vedoucí pozici íránského průmyslu.

Od íránského výrobce YRIC schválila dodávku 50 000 pneumatik skupina Renault pro svou dceřinou společnost Renault Algérie. Rozhodnutí podpořil fakt, že Yazd Tire od roku 2006 úzce spolupracuje se značkou Vredestein. Společnost Yazd Rubber Industries Complex na svých linkách vyrábí pneumatiky Yazd, stejně tak i pneumatiky Vredestein.