Řidič společnosti Hankook vyhrál šampionát Formula Drift

Společnost Hankook sponzoruje velmi kvalitní závodníky ve všech sektorech. Jedním z nich je i řidič Chris Forsberg. Ten získal na šampionátu Formula Drift již svůj třetí titul kariéry tohoto druhu.

Forsberg stál v tomto šampionátu šestkrát na stupních vítězů, z celkové počtu osmi odjetých závodů. Jezdí s vozem Nissan 370Z, který je v týmových barvách Hankooku. Za celou sezónu získal náskok 36 bodů před ostatními závodníky.

Šampion Chris Forsberg řekl: „Sezóna 2016 je u konce a já jsem nadšený, že jsem uhájil svůj náskok a podařilo se mi vyhrát. Dále chci moc poděkovat společnosti Hankook, která mi poskytla podporu a neuvěřitelně konzistentní pneumatiky, díky kterým jsem mohl podávat stálý výkon po celý rok. Tohle je již moje třetí vítězství od vstupu do týmu Hankook. Je to pro mě jedno z nejlepších partnerství v mé kariéře.“

Kromě Forsberga jezdí pro tým Hankook i mladý talentovaný jezdec Ryan Tuerck. Ten se poprvé probojoval na stupně vítězů a získal krásné třetí místo.

Ryan Tuerck komentoval svoje umístění na stupních vítězů slovy: „Tento víkend byl krásným zakončením celé sezóny 2016. Za všechno vděčím partnerům Hankook a pneumatikám Hankook R-S3, které mi po celý závod poskytovaly skvělou přilnavost.“

Závody Formula Drift za sebou mají teprve třináctou sezónu. Ovšem i přesto se zvyšuje oblíbenost tohoto sportu ve Spojených státech. To především velké podpoře společnosti Hankook, která je hlavní hnací silou tohoto šampionátu.

Celé vedení společnosti Hankook je z úspěchu jejich jezdců maximálně nadšeno. A podle jejich slov se už teď těší na start nadcházející sezóny 2017.