Výrobní kapacita pneumatik Nokian stoupá

Společnost Nokian Heavy Tires Ltd., díky velké investici ve výši cca 70 milionu eur, je schopna ve své továrně ve Finsku zvednout výrobní kapacitu o 50% během 3 let.

V současné době se v továrně vyrobí 20 milionů kilogramů těžkých (nákladních, zemědělských) pneumatik. V dalších třech letech by výroba měla stoupnout na 32 milionů kilogramů ročně. Zvýšení kapacity na výrobu těžkých pneumatik sebou přináší přibližně 50 volných pracovních míst.

„Díky pozitivnímu rozvoji mezinárodního trhu s těžkými pneumatikami se naše tržby zvyšují,“ uvádí viceprezident Nokian Heavy Tires Manu Salmi a dodává: „Máme také zájem o růst našich zákazníků, proto zvyšujeme výrobní kapacitu v našem současném závoděNokian ve Finsku. Kvalifikovaný personál a schopnost vyrábět velmi kvalitní výrobky nás přesvědčil, že Nokian je přirozenou volbou pro umístění dalších výrobních linek.

Společnost Nokian Heavy Tires Ltd podepsala s místními odbory dohodu o flexibilitě, díky níž se zvedne konkurenceschopnost. Tato dohoda je platná do roku 2020 a měla by pracovníky motivovat k rozvíjení mnoha dovedností. „Při našem růstu se chceme zaměřit na služby zákazníkům, kvalitu a bezpečnost. Tato důležitá rozhodnutí a rozvíjející kroky jsme učinili společně s našimi zaměstnanci,“ dodává Salmi.