Výrobní závod BFGoodrich v Tuscaloose slaví 70. let

Výrobní závod značky BFGoodrich, který se nachází v Tuscaloose, právě slaví 70. výročí výroby. První pneumatika se zde vyrobila 23. října 1946. Od té doby stihl závod vyprodukovat úctyhodných 490 milionů pneumatik.

K této příležitosti se společnost snaží podporovat své zákazníky. Například tím, že kdo si v průběhu října zakoupí sadu pneumatik, tak dostane dárkové karty v hodnotě 50 USD. Bohužel tato nabídka platí pouze v určitém okruhu od výrobního závodu.

Celý areál byl původně konstruován k tomu, aby se zde vyrábělo pro armádu během války. Zabírá plochu více než 1,6 milionů stop. A v těchto výrobních prostorách vzniklo několik „nej“ v odvětví pneumatik. Mezi ně patří například:

  • První bezdušová pneumatika v USA.
  • První radiální pneumatika vyrobená v Americe.
  • První nízko-profilová pneumatika.
  • První pneumatika vyrobená v Americe pro osobní vůz, která získala závodní certifikaci.
  • První terénní all-round pneumatika, která je radiální a byla vyrobena v USA.
  • První pneumatika, která byla použita pro raketoplán NASA.
  • První pneumatiky, které byly určeny výhradně pro závody v poušti.

Provozní ředitel Scott Clark řekl: „Náš BFGoodrich výrobní závod ve městě Tuscaloosa stál u spousty inovací pneumatik, které probíhaly několik posledních desetiletí. Jsme hrdí na oslavu a věnujeme ji zaměstnancům v Tuscaloose, kteří jsou zodpovědní za výrobu jedněch z nejznámějších pneumatik, které jsou určeny pro závodní a volný čas u osobních automobilů.“

V závodě je zaměstnáno přibližně 1400 zaměstnanců, kteří pracují na plánech společnosti 24 hodin, 7 dní v týdnu. Celá společnost v Tuscaloose je také velmi oblíbená v místní komunitě. Před nějakou dobou věnovalo vedení společnosti 175.000 USD na charitativní účely v místní oblasti.