Bridgestone se spojil s herním režisérem stojícím za Final Fantasy XV a vytvoří unikátní paralympijskou videohru

Největší světový výrobce pneumatik Bridgestone, jenž je hrdým olympijským a paralympijským partnerem, oznámil svou sponzorskou podporu pro první oficiální videohru Mezinárodního paralympijského výboru (IPC). Bridgestone se tak stal prvním partnerem hry THE PEGASUS DREAM TOUR a rozhodl se pomoci paralympijskému výboru oslovit nové a mladší publikum a zvýšit tak informovanost a popularitu paralympijských sportů.

„Bridgestone věří v sílu paralympijského hnutí a jeho potenciál vytvořit podmínky pro začleňování lidí všech schopností skrze sport a věří v sílu hnutí inspirovat všechny k následování svých snů,“ uvedl Mitsuhira Shimazaki, viceprezident a ředitel pro strategii značky z Bridgestone Corporation. „Jsme nadšeni, že můžeme na této průlomové videohře spolupracovat s IPC a JP Games, abychom mohli představit vzrušení z paralympijských her nové generaci a oslavili skutečně pozoruhodné výkony paralympijských sportovců.“

The PEGASUS DREAM TOUR je sportovní RPG hra, kterou vytvořilo mladé studio JP Games. Studio založil jeden z nejúspěšnějších světových RPG herních režisérů Hajime Tabatou, jenž stál za úspěchem například FINAL FANTASY XV a dalších her studia Square Enix.

Hra přenese hráče do virtuálních paralympijských her, které se odehrávají uvnitř fantasy metropole známé jako Pegasus City. Zde mohou hráči naplno využít své superschopnosti nazvané Xtra Power, to vše má být doplněno řadou dynamických vizuálních zážitků, které může poskytnout pouze videoherní platforma. Hra bude mít premiéru na jaře olympijského roku 2020 a bude hratelná na různých zařízeních, včetně smartphonů.

田畑 端, Tabata Hajime

„Jsme hrdí na to, že můžeme oznámit naši herní spolupráci se společností Bridgestone, která je lídrem ve světě inovativních technologií a je skutečným příznivcem Paralympijských her,“ řekl Hajime Tabata, generální ředitel JP Games. „Pevně věříme, že technologie má sílu změnit budoucnost k lepšímu, a proto bychom chtěli přispět k růstu paralympijského hnutí sdílením vzrušení z Paralympijských her společně s Bridgestone.“

Jako první partner se Bridgestone objeví i v samotné hře a bude podporovat IPC a JP Games v jejich úsilí v tomto herním projektu a jeho propagaci. Tato spolupráce, stejně jako všechny aktivity společnosti Bridgestone související s jeho olympijským a paralympijským partnerstvím, perfektně zapadá do konceptu společnosti zvaného Chase Your Dream, který povzbuzuje lidi k překonávání překážek a vytrvalosti při dosahování svých cílů.

 

Images by International Paralympic Committee and JP GAMES, Inc.