Goodyear nechal opět stvořit unikátní sochy z pneumatik, jsou to šelmy v životní velikosti

Při příležitosti každoročního turnaje v americkém fotbalu Goodyear Cotton Bowl Classic, což je tradiční posezónní zápas kde proti sobě stojí dva týmy z různých kanadsko-amerických univerzitních lig, představil Goodyear sochy maskotů zúčastněných týmů vytvořené z pneumatik Goodyear v životní velikosti a rozhodně jde o zajímavé kousky.

Penn State Nittany Lion, na výrobu padlo přes 100 pneu a dokončit jej trvalo přes 200 hodin

Přes 1,5 metru vysoké a 100 kilo vážící umělecké plastiky vyrobené z pneumatik představují dravé zvířecí maskoty. Za Pensylvánskou státní univerzitu je to lev Liontany a druhým maskotem je Tygr Tom z Memphiské univerzity. Celkem bylo na stavbu spotřebováno více než 260 pneumatik Goodyear pospojovaných přibližně 450 skrytými šrouby. Práce na skulpturách zabrala slušných 400 hodin.

Tom the Tiger z University of Memphis je z více jak 150 pneumatik Goodyear

Pro Goodyear je už čtvrtým rokem vytváří talentovaný umělec a bývalý hráč baseballu Blake McFarland. Kromě toho, že sochy ozdobily Goodyear Cotton Bowl Classic a několik doprovodných akcí, byly po hlavním zápase věnovány zmíněným univerzitám.

Každá plastika začíná výrobou pěnového kopyta, které je zpevněno ocelovým skeletem

„Každoroční tvorba pneumatikových soch se rychle stala oblíbenou tradicí Goodyear Cotton Bowl Classic,“ řekl Rick Baker, prezident a generální ředitel poháru. „Naše trvající spolupráce s Goodyearem bude pokračovat i nadále a jako každý rok se budeme těšit na společné vytváření pamětihodných zážitků pro hráče i fanoušky.“

V roce 2018 oznámila společnost Goodyear prodloužení smlouvy svého mnohaletého generálního sponzorství poháru. S vysokoškolským fotbalem Goodyear spolupracuje už více než šest dekád. Už v roce 1955 se na Rose Bowlu vznášela ikonická modrožlutá vzducholoď Goodyear Blimp. Vzducholoď je jedním z nejznámějších symbolů hry, Národní fotbalová nadace a Univerzitní síň slávy počátkem tohoto měsíce dokonce Goodyear Blimp jmenovala čestným členem fotbalové síně slávy.

Po tři dny v roce si jde Blimp pronajmout přes Airbnb a lze v něm přespat. Ovšem na zemi, v hangáru, ale zato vás to vyjde jen na 150$ na den

„Goodyear je neuvěřitelně hrdý na to, že může být součástí jedné z nejuznávanějších událostí univerzitního fotbalu,“ řekl Todd Macsuga, generální ředitel Goodyear Brand Marketingu. „Týmy, které se utkají v Goodyear Cotton Bowl Classic, musely tvrdě dřít celou sezónu, aby si tento zápas mohly zahrát.“

Cotton Bowl Classic se hraje už od roku 1937 a je znám i pro svůj charitativní dopad. Každý rok fotbaloví fanoušci navštěvující hru přispějí více než 30 miliony dolarů, které jsou věnovány nadaci Cotton Bowl Foundation, jež podporuje potřebné komunitní projekty v severním Texasu.

 

Images by Goodyear Tire & Rubber Company