Vítězství na vašem zápěstí: Exkluzivní hodinky Pirelli Roger Dubuis slaví dva roky

Spolupráce společností firem Roger Dubuis a Pirelli začala v roce 2017. Společnost Pirelli byla vždy průkopníkem v oblasti gumárenských technologií a dodává prémiové pneumatiky pro prestižní události kompetitivního motoristického sportu. Má také dlouhou historii vývoje produktů ve spolupráci s prestižními výrobci automobilů, čímž prestižní firmě Roger Dubuis, která vyrábí luxusní hodinky, dokonale vyhovuje. Nyní jsou tomu už dva roky, co inženýři a návrháři obou firem započali spolupráci.

A jaké hodinky jsou?
Začněme řemínkem. Nečekejte jehněčinu, všechny řemínky hodinek Pirelli Roger Dubuis totiž obsahují pryžové komponenty z certifikovaných pneumatik Pirelli, které se skutečně zúčastnily závodů a vyhrály. A aby se ještě více zdůraznilo závodní dědictví hodinek, na popruhu se setkáte s legendárním vzorkem běhounu pneumatiky Pirelli CINTURATO.

Hodinky jsou velmi luxusní, mechanické stroje. Nečekejte žádné baterie. Na jedno natažení fungují 52 hodin. Titanový plášť, safírové sklo a ručně sestavený strojek se švýcarským původem patří k tomu nejlepšímu, co lze ve světě hodinek se závodní tématikou pořídit. Strojek se skládá z 365 součástek, z nichž 28 z nich jsou drahokamy.

Hodinek je několik typů, těmi dvěma hlavními jsou Excalibur a Excalibur Spider. Ty míří na všechny, jejichž život se odehrává v rychlém pruhu. Jeden z modelů druhé řady – Double Flying Tourbillon, byl vyroben pouze v osmi kusech a součástí nákupu je s dvoudenní VIP program na jednom z hlavních závodů pořádaný společností Pirelli.

 

Fanoušci jemné mechaniky se mohou těšit na neuvěřitelný pohled přes průhledné pouzdro, ve kterém se skrývá strojek RD105SQ s dvojitým vortrexem. Ciferníky jsou lemovány sekundovými dílky podobnými závodnímu tachometru a automobilové jsou laděny i ručičky. V pravé horní části ciferníku je barevně naznačený indikátor rezervy paliva, jaký lze najít v kokpitech závodních automobilů. Pro koupi takových hodinek si pochopitelně musíte sjednat s prodejcem schůzku. Počítejte s cenou kolem 8,5 milionu korun.

Pokud máte rádi limitované edice limitovaných edicí, pořiďte si Excalibur Pirelli ICE ZERO 2 – Mr Porter Edition. Jsou vyvořeny se Zimní akademií společnosti Lamborghini. Jakmile vám hodinky osobně odprezentuje generální ředitel Roger Dubuis pan Nicola Andreatta, budete převezeni do prémiového ubytovacího komplexu v srdci italských Alp a později budete mít příležitost vyzkoušet si celou flotilu automobilky, včetně SUV Urus. Nezní to lacině, že? Ano, na méně než 10 milionů vás tento alpský čundr nepřijde.

Model Pirelli PitStop Single flying tourbillon je druhým modelem řady Excalibur Spider a je v podstatě totožný, jen obsahuje jediný vortex a bylo jich vyrobeno 28 kusů. Jako u předchozího modelu se to neobejde bez exkluzivní pozvánky na závod a vodotěsnosti 5 barů/50 m.

Samozřejmostí je 7 různých řemínků s barevnými tóny pneu F1 v základním balení, které jdou díky rychlému uchycení měnit jako gumy v F1, tedy během pár vteřin. S cenou kolem 4,2 milionu ale rozhodně opět nejde o masovou záležitost.

O něco dostupnější je model Excalibur Spider Pirelli – Automatic Skeleton, ten byl vyroben v 88 kusové limitované edici a opět obsahuje pozvánku na řadu špičkových akcí Pirelli. Kromě typické černé jsou doplněny barvami typickými pro potisk závodních gum. Barevné akcenty naleznete například v páskovém šití, stejně jako na obrubě, korunce a vnějším okraji lemujícího rafičky. Tady už se dostáváme na nějaký milion a půl.

Ještě než Pirelli spojilo síly s firmou Debuis, vyrábělo dostupné hodinky Pirelli P Zero Chrono Watch, které stály od jednotek po maximálně desítky tisíc a jsou stále populární, zájem je dokonce i o nošené kusy.

Pirelli P Zero Chrono Watch měly také švýcarský původ, ale poněkud zapouzdřený design a příznivější cenovku

Spoluprací na vývoji luxusních hodinek nechce Pirelli zbohatnout, jde jim bezpochyby o to zdůraznit příslušnost k prémiovému segmentu, více se stát součásti luxusních automobilů a hodinky také mají za cíl zvýšit hodnotu značky. Tyhle hodinky si rozhodně nespletete.


Images by Manufacture Roger Dubuis, Branch of Richemont International SA and Pirelli