Continental stahuje z trhu vadné Barumky a další pneumatiky ze své stáje

Společnost Continental Tyres oznámila stažení přibližně 94.000 pneumatik pro osobní vozy značek Continental, General a Barum. Český uživatel se ale nemusí bát, jde pouze o kusy vyrobené v továrně Mt. ve Vernonu v Illinois. Pneumatiky už byly naskladněny k výrobcům vozidel a na trh s náhradními díly.

U pneumatik může údajně dojít k náhlé ztrátě vzduchu nebo k oddělení okrajů vnitřních pásů, což může vést k částečné nebo úplné ztrátě běhounu. Společnost Continental neobdržela žádné zprávy o nehodách nebo úrazech způsobených tímto stavem a společnost se domnívá, že z 94.000 stahovaných pneumatik může být 203 skutečně vadných.

Minulý týden společnost Continental sama kontaktovala Národní správu bezpečnosti silničního provozu a komunikovala také s výrobci vozidel, kteří následně kontaktují majitele vozidel s těmito pneumatikami.

Podle společnosti Continental byly pneumatiky během výroby vytvrzovány příliš dlouho. Při příliš dlouhém svařování mohou pneumatiky zaznamenat prasknutí bočnice, což by vedlo k náhlé ztrátě tlaku vzduchu nebo k uvolněná pásu, což by mohlo vést ke ztrátě běhounu. To může způsobit ztrátu kontroly nad vozidlem a zvýšené riziko nehody. Společnost Continental Tire kontaktuje majitele, kteří si tyto pneumatiky zakoupili samostatně. Poté budou pneumatiky zkontrolovány, aby se ověřilo, zda jsou chybou ovlivněny, a podle potřeby budou bezplatně vyměněny. Očekává se, že stahování pneu bude zahájeno 5. dubna.

Jedná se o celou řadu pneumatik značk Continental a General, u Barumek jde pouze o model BARUM Bravuris 3 HM.

 

Images by Continental AG