Falken obohatil zimní řadu o dostupné EUROWINTER HS01 / SUV Performance Ti ve verzi bez hřebů

Společnost Sumitomo Rubber Industries Ltd., vyrábějící pneu pod značkou Falken, upgradovala zimní portfolio obohacením o modely Eurowinter HS01 a HS01 SUV Studless Winter Performance Ti.

Eurowinter HS01 jsou vyvinutý pro výkon v nejnáročnějších zimních podmínkách, oproti svému předchůdci Eurowinter HS449 nabízí vylepšenou směs běhounu. Eurowinter HS01 a HS01 SUV jsou zaměřeny na řidiče kteří často jezdí po sněhu. Pneu by měly na zimních fungovat ještě efektivněji, díky „sebejisté“ přilnavosti pneumatiky a tím pádem předvídatelnému výkonu na ledu a sněhu.

„Moderní vysoce výkonná vozidla vyžadují zimní pneumatiky stejného kalibru,“ doplňuje Rick Brennan, viceprezident pro marketing společnosti Sumitomo Rubber North America, distributora značky Falken v Severní Americe. „Pneumatiky SUV Falken Eurowinter HS01 a HS01 SUV jsou konstruovány tak, aby pomohly řidičům s jistotou zdolávat zledovatělé a zasněžené silnice.“

Výrobce udává, že SUV Eurowinter HS01 a HS01 mají oproti HS449 o 5% lepší brzdění na sněhu a o 6% lepší brzdění na mokru.

Model HS01 přichází na trh v 31 velikostech, přičemž zahrnuje ráfky o rozměrech 16 až 21 palců, zatímco model HS01 SUV se dodává v 11 velikostech o průměru 18 až 21 palců. Všechny velikosti jsou dimenzovány na rychlost V nebo W. Pneumatiky jsou vyráběny v závodě SRI v Thajsku.

Firma poukazuje na použité pokročilé postupy, především na proprietární technologii 4D Nano Design a technologii disperze oxidu křemičitého, která zajišťuje, že běhoun HS01 zůstane poddajný a funkční při teplotách pod bodem mrazu, zatímco 3D výřezy Canyon Sipes a zakusující se hrany zajišťují zvýšenou trakci sněhu a ledu, aniž by byla ohrožena stabilita vozidla.

Kromě toho mají pneumatiky dezén uspořádaný daným směrem, přičemž středové příčné drážky se táhnou od středové oblasti a rozšiřují se do šířky k bočnicím, což usnadňuje vyšší výkonnost na sněhu a účinnější rozptyl vody.

Informace o cenách nebyly zveřejněny.

 

Images by Sumitomo Rubber Industries Ltd. / SC AUTOLINK SRL