Bridgestone chystá nejodolnější pneu, jaké si lze představit. Jsou určeny pro důlní náklaďáky

Společnost Bridgestone Corporation představí revoluční řadu pneumatik MasterCore Offroad (OTR) s velmi specifickým využitím. Pneumatiky MasterCore jsou zkonstruovány pro důlní účely, dostaly tedy do vínku mimořádně dlouhou životnost a výkon, který lze přizpůsobit podle typu lomu a provozu.

„Po mnoha letech globálního vývoje produktů, které přinesly pokroky ve strojírenství, chemii a materiálového inženýrství, jsme rádi, že můžeme představit značku MasterCore těžařským zákazníkům po celém světě,“ řekl Tomohiro Kusano, viceprezident a vedoucí pracovník společnosti pro obchodní řešení G-MAA (těžba, letectví a zemědělství) u Bridgestone Corporation. „Každý důlní podnik je jedinečný a vyžaduje individuální řešení pro pneumatiky, protože vhodná volba umožňuje operátorům zvýšit efektivitu. Naše nabídka MasterCore stanovuje nový standard pro výkon pneumatik v terénu, protože se snažíme dosáhnout Dan-Totsu – tedy naší vize být jasným a absolutním leadrem v oboru.“

Pneumatika je zkonstruována pro mimořádně dlouhou životnost, založenou na kombinaci jedinečných technologií, které zahrnují nový typ ocelového kordu a další pokročilé materiály, specifickou strukturu a procesní inženýrství.

Hlavní vlastnosti pneumatik MasterCore jsou:

  • Jako první na trhu jsou pneumatiky MasterCore zkonstruovány s ocelovým kordem, který je vybaven technologií povrchového lakování kovů, která zlepšuje přilnavost mezi gumovým a ocelovým materiálem a zajišťuje větší odolnost.
  • Pneumatiky MasterCore využívají patentovaný kord z nerezové oceli vyvinutý a vyrobený společností Bridgestone pro zvýšenou odolnost proti vlhkosti, která zvyšuje trvanlivost.
  • MasterCore byly navrženy s novými pryžovými sloučeninami pro kontrolované zvětšování trhlin a mají vylepšený plášť pro spolehlivější výkon.
  • Pneumatiky mají nové vzorky a vlastnosti, které snižují provozní teplotu pneumatiky pro lepší výkon.

Podle Bridgestonu pouhá výměna stávajících pneu za MaterCore bude mít za následky o 5% vyšší odolnost, o 10% vyšší rychlost a největším lákadlem je fakt, že stroj uveze o 15% více nákladu.

Důlní provoz se liší v závislosti na provozovateli, místě těžby a přepravě, a proto Bridgestone navrhl pneumatiky MasterCore pro přizpůsobitelný výkon. Pneumatiky MasterCore lze optimalizovat pro řadu výkonnostních atributů včetně vyšších rychlostí, zvýšeného užitečného zatížení a maximalizace doby provozu. Společnost Bridgestone začala testovat pneumatiky MasterCore u vybraných zákazníků v loňském roce a výkon překročil očekávání zákazníků.

Společnost Bridgestone využívá svých rozsáhlých zdrojů a kombinuje skutečný a digitální svět a dodává integrované produkty, kompletní služby a servisní sítě, které využívají sbíraná data o pneumatikách a mobilitě.

Produktová řada MasterCore se na trh se uvede 63palcovými pneumatikami. Další typy a rozměry budou k dispozici v roce 2021.

 

Images by Bridgestone Americas, Inc.