Bridgestone otevře některé své továrny už 13. dubna, jiní výrobci uzavření prodloužili

Společnost Bridgestone Americas oznámila, že 13. dubna obnoví výrobu ve svých severoamerických závodech na výrobu komerčních pneumatik, otevře také provoz vyrábějící průmyslové pneu Firestone a také závod produkující stavební produkty Firestone.

Plány na opětovný start podle společnosti vycházejí z vývoje v oblastech komerčních a diverzifikovaných produktů firmy, jež nebyly současnou krizí výrazněji dotčeny. Továrny na výrobu pryže společnosti Bridgestone Bandag v Severní Americe obnovily provoz už 29. března, údajně z důvodu poptávky ze stran poskytovatelů nutných služeb.

Firma pochopitelně tvrdí, že jim záleží na zdraví a bezpečnosti svých zaměstnanců a obnovení provozu proběhne v souladu s pokyny pro bezpečnostní protokol od Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC).

„Zahájení provozu našich severoamerických závodů na výrobu komerčních pneumatik a dalších produktů nám umožní vyhovět rostoucím potřebám podniků, které jdou nad rámec svých povinností při poskytování základních služeb v našich komunitách,“ řekl Paolo Ferrari, generální ředitel a prezident společnosti Bridgestone Americas. „Jsme si vědomi toho, že je třeba, aby se společnost Bridgestone podílela na poskytování důležitých služeb podnikům a agenturám, které dělají vše pro to, aby se mohlo transportovat potřebné zboží a přepravovat klíčoví pracovníci.“

Ostatní závody na výrobu pneumatik pro osobní vozy Bridgestone v Severní Americe a také všechny závody v Latinské Americe mají naplánované obnovení provozu na 1. května, přičemž firma připouští, že některá zařízení se mohou otevřít i dříve.

Společnost k tomuto kroku údajně nepřistupuje proto, že by se jim krátily skladové zásoby. Mají prý dostatek originálního vybavení i náhradních produktů, aby mohli uspokojit poptávku zákazníků. Distribuční centra společnosti, sklady a logistické týmy společnosti pokračují v plnění objednávek.

Naopak Nokian uvedl, že jeho svůj závod v Daytonu ponechá zatím nadále uzavřen. Daytonská továrna přerušila výrobu v 27. března v souladu s pokyny od vládních orgánů, aby byla zajištěna bezpečnost zaměstnanců společnosti Nokian Tyres a komunity jihovýchodním Tennessee. Tato uzavírka měla původně trvat dva jen týdny.

Společnost Cooper Tire & Rubber Co. plánuje znovu zahájit provoz v závodě na výrobu pneumatik v El Saltu v Mexiku počínaje 13. dubnem, ale americké závody firmy zůstanou podobně jako u jiných společností uzavřeny po dobu dalších dvou týdnů.

 

Images by Bridgestone Americas, Inc., Bridgestone Americas Tire Operations, LLC