Continental vyrábí potřebné nízkotlaké hadice pro italský zdravotnický sektor, navzdory omezeným výrobním kapacitám kvůli pandemii Covid-19

Společnost Continental začala ve svém italském závodě v Daveriu vyrábět hadice pro zdravotnické účely kriticky potřebné v Lombardské oblasti. Přestože Continental v důsledku pandemie Covid-19 svou výrobu v severoitalské lokalitě značně omezil, pokrývají nyní poptávku po těchto speciálních gumárenských produktech pro italské zdravotnictví.

V Conti museli znovu nastartovat a přeorientovat výrobní linku, aby mohli uspokojit potřeby zdravotnického sektoru. „Toto je náš zásadní příspěvek pro Lombardské Bergamo a italskou společnost na podporu všech pomocných rukou v oblasti medicíny. Všichni zdravotníci poskytují v těchto náročných dobách zásadní a životně důležité služby,“ vysvětlil Marco Tamborini, odpovědný manažer pro výrobu termoplastických hadic italské pobočky Continentalu, která vznikla akvizicí společnosti Merlett v roce 2019.

Hadice jsou vyráběny pro transport vzduchu a dalších lékařských plynů potřebných v medicínských procesech. Hadice se například používají pro nízkotlaké rozvody, ale také pro nasávání plynu do dýchacích přístrojů, jako je například systém kontinuálního přetlaku dýchacích cest (CPAP), což je přístroj, který zajišťuje podporu pacientova přirozeného dýchání.

Tyto hadice pro transport plynu byly vyrobeny pro bergamského zákazníka Flow-meter, specialistu na přístroje pro měření, kontrolu a dodávku tekutin. Provincie Bergamo v oblasti Lombardie je novým virovým onemocněním zasažena obzvláště těžce. „V posledních několika dnech jsme od nemocnic, kterým jsme mohli pomoci, obdrželi hned několik vyjádření díků. To by ovšem nebylo možné bez spolehlivých partnerů táhnoucích za jeden provaz, zejména v těchto časech. Místní zdravotnická zařízení spoléhají na neustálé dodávky lékařských pomůcek, které jsou díky současné situaci nutné,“ řekl Roberto Paratico, generální ředitel společnosti Flow-meter.

Hadice pro přívod lékařských plynů od společnosti Continental jsou vyrobeny z PVC se spodní vodivou vrstvou z termoplastického polyuretanu (TPU) vyztužené polyesterovou síťkou a následovanou polyuretanovou (PU) mezilehlou adhezivní vrstvou. Jsou certifikované pro přepravu vzduchu, kyslíku, oxidu dusného, helia a oxidu uhličitého. „Do budoucna se výrazně zaměříme na výrobu lékařských hadic pro evropský zdravotnický sektor. Především v těchto dnech, kdy je lékařská a společenská potřeba zdravotnického vybavení používaného při respiračních onemocněních tak vysoká,“ dodal Tamborini.

 

Images by Continental AG a Merlett Tecnoplastic SpA