Bridgestone podpoří ochranu zaměstnanců. Pokud se nechají očkovat, vyplatí jim 100 dolarů

Společnost Bridgestone Americas poskytne jednorázovou platbu ve výši 100 USD všem zaměstnancům v USA, kteří se rozhodnou pro očkování vakcínou na COVID-19. Platba za vakcínu bude dostupná všem více než 33000 zaměstnanců společnosti ve Spojených státech.

Společnost také zkoumá možnosti nasazení podobného programu pro zaměstnance v Kanadě a Latinské Americe, jakmile vakcína bude stále více dostupná. Bridgestone je jedním z prvních velkých zaměstnavatelů ve svém oboru, který zahájil finanční motivaci zaměstnancům, kteří se rozhodli vakcinaci podstoupit.

„Po celou dobu pandemie naši zaměstnanci odváděli skvělou práci, aby se navzájem chránili a zároveň hledali inovativní způsoby, jak podpořit naše zákazníky a komunity,“ řekl Paolo Ferrari, prezident, CEO a COO, Bridgestone Americas. „S tím jak nastává možnost zapojit se do distribuce vakcín, nadále zůstává zdraví a bezpečnost všech zaměstnanců Bridgestone nejdůležitější hodnotou společnosti a jsme odhodláni poskytovat osvětovou činnost a podporu pro naše zaměstnance, aby se mohli o vakcíně informovaně rozhodovat.“

Společnost Bridgestone poskytne podporu ve výši 100 USD jako kompenzaci pro zaměstnance, kteří se rozhodli pro vakcínu, jako je zameškání práce, náklady na péči o děti nebo jiné potenciální překážky. Kromě platby bude společnost pokračovat v proaktivním vzdělávání a oslovování zaměstnanců s informacemi o COVID-19, které zahrnuje nejnovější informační materiály Centers for Disease Control (CDC) a s dalšími důležitými připomínkami týkající se rozestupů, používání masek a zintenzivnění mytí rukou.

I když společnost vybízí zaměstnance k získání vakcíny COVID-19, program je dobrovolný. Kromě amerického sídla společnosti v centru Nashvillu v Tennessee vlastní americká společnost Bridgestone 16 závodů na výrobu pneumatik a protektorovaných pneumatik, výzkumná a vývojová centra v Akronu ve státě Ohio a Fishers v Indianě a také více než 2200 pneuservisů a servisních středisek.


Images by Bridgestone Americas, Inc.