Pneumatiky Kumho Ecsta zabodovaly vysoko v německých testech

Hned dva výrobky z rodiny vysoce výkonných pneumatik Kumho Ecsta bodovaly vysoko v aktuálním každoročním testu letních pneumatik provedeném společností ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club). Kumho Ecsta PS71 se umístily na celkovém 3. místě ze 17 testovaných produktů, zatímco Kumho Ecsta HS51 se dělí o 4. místo z 15 testovaných 15palcových pneumatik.

Kumho byla jednou z pouhých pěti značek, která v posledním testu, kdy byl test považován za mimořádně náročný, získala od recenzentů hodnocení “dobře”.

Body byly přidělovány za ovladatelnost za sucha, za mokra, za hlučnost / pohodlí, opotřebení a palivovou účinnost. Pneumatiky Kumho nejenže dosáhly nadprůměrného skóre téměř ve všech disciplínách, ale HS51 dosáhl nejvyšší známky ze všech za hodnoty v palivové účinnosti.

Asymetricky vzorkovaná PS71 byl jedním z prvních áčkových produktů, které byly vyvinuty v novém výzkumném a vývojovém centru společnosti v Yonginu poblíž Soulu v Jižní Koreji, a pneu byla navržena pro vysokou rychlostní stabilitu a silný výkon za mokra.

Zmiňovaný vzorek je v současné době k dispozici v širokém výběru velikostí v kategorii Y od průměru 17 do 20 palců. Součástí řady PS71 jsou nyní také run-flat velikosti 14 V, W a Y. V neposlední řadě ho najdeme také na nově představených SUV Ecsta PS71, což je verze tohoto modelu speciálně vyvinutého pro mnoho velkých a výkonných městských SUV určených k tomu, aby strávili 100 procent svého života na silnici.

Ecsta HS51 přitom nejsou mezi dobře hodnocenými pneu žádným nováčkem, protože se silně prosadily v minulých testech pneumatik předního britského automobilového magazínu Auto Express a uznávaného německého spotřebitelského časopisu ACE Lenkrad.

Ecsta HS51 se vyznačují pevným žebrovaným designem pro lepší brzdění na mokré vozovce, čtyřmi výraznými obvodovými drážkami pro optimální výtlak vody a širokými bočními pásy pro lepší řízení za mokra. HS51 je k dispozici pro ráfky od 15 do 17 palců, v šířkách od 185 do 235 mm a pro rychlostní stupně V, V a W.

 

Images by Kumho Tire / Doublestar