Bridgestone Potenza Sport zvítězila v testu AutoBildu. Byla označena za nový standard v oblasti výkonných pneumatik

Nová vlajková loď Bridgestonu z oblasti sportovních pneumatik Potenza Sport byla vyhlášena vítězem testu sportovních gum magazínem AutoBild sportscars 2021. V hodnocení pneumatik se umístila před osmi dalšími pneu testovanými na referenčním Fordu Mustang 5.0.

Ultravýkonná pneumatika společnosti Bridgestone Potenza Sport prokázala nejkratší brzdnou dráhu za sucha a byla vyhodnocena spolu s jedním dalším konkurentem jako nejlepší v testu zacházení na suchu. Na mokru měl Bridgestone Potenza Sport opět nejkratší brzdnou dráhu a byl oceněn za nejlepší jízdní vlastnosti za mokra a nejlepší výkon za mokra na kruhové dráze. Vlajková loď sportovních pneumatik byla oceněna také za silný výkon v oblasti aquaplaningu, který podle AutoBildu nastavil zcela nový standard pro ovládání za mokra.

Test sportovních pneumatik AutoBildu sportscars 2021 byl prvním testem této pneumatiky provedeným nezávislým automobilovým časopisem, nikoli však jejím prvním oceněním. TÜV SÜD, jeden z nejuznávanějších nezávislých evropských testovacích ústavů pro automobily, ocenil Bridgestone Potenza Sport za nejlepší výkon při brzdění na suchu i v zatáčkách a stabilitu při rovné jízdě, čímž se nová Potenza ihned etablovala v prémiovém segmentu už v době uvedení pneumatiky na trh. Společnost TÜV SÜD rovněž považovala společnost Bridgestone Potenza Sport, která nese EU označení s hodnocením A za přilnavost za mokra, za nejlépe ovladatelnou pneu v zatáčkách a na mokru.

Bridgestone Potenza Sport, která byla vyvinuta a vyrobena v Evropě, je k dispozici v 96 velikostech – od 17 “do 22”, které pokrývají širokou škálu osobních automobilů a silničních SUV, od prémiových sedanů a SUV až po luxusní a prestižní vozy.

„Je to fantastické uznání toho, co my jsme již věděli, že Bridgestone Potenza Sport je lídrem na trhu,“ řekl Daniel Giroud, obchodní ředitel společnosti Bridgestone EMIA. „To, že nás prestižní publikace v tak kvalitním oboru jmenuje celkovým vítězem testu, svědčí o schopnostech naší nové vlajkové sportovní pneumatiky. Po nedávných výsledcích prestižních testů našich dalších prémiových produktů, jako jsou letní pneumatiky Bridgestone Turanza T005 a zimní pneumatiky Bridgestone Blizzak LM005, je naše dlouhodobá ambice stát se průkopníkem prémiových vysoce hodnotných pneumatik, které jsou na špičkách pódií testovacích časopisů, silnější než kdy dříve. Bridgestone vyvinul v rámci modelu Potenza Sport ultra-výkonnou pneumatiku, která řidičům poskytuje kontrolu a zároveň nebrzdí výkon jejich vozidla. Potenza Sport je skutečně nový standard ve sportovním výkonu.“


Images by Bridgestone Corporation