Cooper získal prestižní ocenění pro svou zimní Discoverer Snow Claw

Společnost Cooper Tire s radostí oznámila, že její Discoverer Snow Claw, zimní pneumatika pro pickupy a pro SUV, získala prestižní ocenění 2020 GOOD DESIGN.

Cenu dostali udělenu od respektovaného Chicagského centra architektury a designu, ve spolupráci s Evropským střediskem pro architekturu, umění, design a urbanistické nauky a společností Metropolitan Arts Press, Ltd. Pneumatika byla oceněna za svou vynikající designovou kvalitu a byla vybrána z více než 3.000 soutěžních položek z více než 50 zemí.

Zimní Discoverer Snow Claw je speciálně navržena tak, aby zvládla extrémní povětrnostní podmínky. Je držitelem označení Three-Peak Mountain Snowflake (3PMSF) a její patentovaná technologie Snow Groove pohlcuje sníh v drážkách pneumatiky pro lepší trakci, ovladatelnost a brzdnou sílu. Pneumatika je také navržena tak, aby zůstala pružná i při extrémním chladu, a je zkonstruována tak, aby umožňovala přidání hřebů, které zajistí zcela extrémní přilnavost a trakci.

Cena GOOD DESIGN je jedním z nejprestižnějších a nejdéle trvajících programů udílení cen za design, který oceňuje nejinovativnější a nejmodernější průmyslové, produktové a grafické designy vznikající po celém světě. Ocenění je založeno na kritériích zahrnujících inovativní design, nové technologie, formu, materiály, konstrukci, koncept, funkci, užitek, energetickou účinnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.

“Osvědčená technologie systému Discoverer Snow Claw dává řidičům nákladních vozidel a SUV pneumatiku, o které si mohou být jisti, že zajistí spolehlivou trakci na ledu a vynikající výkon na sněhu,” řekl Michiel Kramer, výkonný ředitel produktového marketingu společnosti Cooper Tire. “Cena GOOD DESIGN demonstruje schopnost společnosti Cooper vyvíjet vysoce kvalitní a inovativní produkty,” doplnil pan ředitel.


Images by Cooper Tire & Rubber Company