Continental se umístil na top pozicích hned v několika testech letních pneu

Hned v několika letošních srovnávacích testech letních pneumatik se na předních příčkách často objevovaly gumy od Continentalu. Jejich pneu získaly doporučení od automobilových klubů i motoristických časopisů.

Testeři oceňovali vysoké bezpečnostní standardy těchto pneumatik vyprojektovaných ve vývojovém oddělení společnosti Continental v Hannoveru. A nejvyšší známky nepřišly pouze od německých časopisů, pneumatiky Continental se umístily na pověstné bedně i v testech provedených v Rusku a Polsku. Continentaly dosáhly na devět celkových vítězství z patnácti evropských testů a dvanáctkrát dosáhly nejvyšších známek v jednotlivých kategoriích.

Asi nepřekvapí, že jako nejúspěšnější letní Conti pneumatika byla nejčastěji jmenovaná PremiumContact 6, a to jak na menších kompaktních vozech, tak na vozech luxusní třídy. Tento model byl testován významnými německými, rakouskými a švýcarskými automobilovými kluby a populárním německým magazínem AutoBild. V testu automobilového klubu skončila na prvním místě verzi 225/40 R18 (testována servery adac.de, oeamtc.at, tcs.ch). AutoBild zmíněnou pneu označil za „Best in Test and Eco-Champion“ a jako jediná pneumatika v testu najetých kilometrů získala nejvyšší hodnocení „1+“.

Magazín Auto Zeitung ocenil tuto testovanou pneumatiku za „extrémně vysoké bezpečnostní zajištění na mokrých silnicích“. PremiumContact 6 vyšly ověnčené vavříny z řady testů pořádanými mezinárodními médii. V polském automobilovém časopisu Motor si prošly bez ztráty květinky, ruský automobilový magazín Za Rulem zhodnotil PremiumContact 6 jako „nejlepší pneumatiku pro suché brzdění a nejlepší pro manipulaci v mokrých i suchých podmínkách“, čímž si pneu zajistila nejvyšší stupeň na pódiu.

V několika těchto jarních testech automobilové kluby také ocenily model Continental EcoContact 6, především za velmi nízký valivý odpor a vysokou bezpečnost. Například rakouský automobilový klub ÖAMTC mu udělil status „doporučeno“.

Nelze opomenout ani high-tech pneumatiku Continental SportContact 6 pro luxusní limuzíny a sportovní vozy, ta získala letos na jaře dvě výhry. Testy byly prováděny magazíny Sportauto a AutoBild Sportscars. Novináři ze Sportauta označili pneumatiku za „vynikající“, zatímco AutoBild Sportscars ji označil za „špičkovou sportovní pneumatiku“.

Kromě testů vysoce renomovaných automobilových magazínů a autoklubů proběhly také specializované testy, které byly uveřejněny v odborných publikacích a zde se pneumatiky Continental také neměly za co stydět. Například pneumatika VanContact 4Season, speciální pneumatika pro dodávky a rekreační vozidla, získala první místo v testech pneumatik RV časopisu AutoBild Reisemobil. Tam ji zhodnotili označením „Nejlepší v testu – příkladná pneumatika“. Mezitím Gute Fahrt, časopis o vozidlech vyrobených skupinou VW, testoval pneumatiky originálního vybavení ContiSportContact 5 o velikosti 215/50 R 18. „Silně doporučujeme, nevykázaly žádné slabiny“, napsal testující novinář poté, co pneu podrobil sérii zkoušek. Gratulujeme.

 

Images by Continental AG