Continental a inteligentní pneumatiky iTyres

Když v roce 2013 představila společnost Continental systém měření kontroly tlaku v pneumatikách, který nese název ContiPressureCheck, byla to jedna z prvních částí skládačky k chytrým pneumatikám iTyre. Pneumatiky se systémem iTyre v sobě mají zatím asi nejdokonalejší řešení, pro digitální měření hodnot pneumatik. Aktuálně jsou dostupné ve 22 rozměrech, které jsou nejpoužívanější.

Senzory systému ContiPressureCheck se montují přímo ve výrobních závodech Continental. Ty sledují teplotu a tlak uvnitř pneumatik. Systém iTyre průběžně zaznamenává naměřená data a zobrazuje je na displeji. Díky tomu řidič uvidí okamžité odchylky od požadovaných hodnot, které jsou předem nastaveny. Na tyto odchylky zároveň systém upozorní výstrahou a řidič může provést všechny úkony potřebné k odstranění abnormalit.

Systém ContiPressureCheck je plně kompatibilní téměř se všemi externími zobrazovacími přístroji. To znamená, že všechny hodnoty si může řidič zobrazit na palubní desce vozu, nebo je vidět externě například na mobilním zařízení. To velmi výrazně zjednoduší správu pneumatik u většího množství aut ve vozovém parku.

Díky hlídaní a následnému udržování předepsaných hodnot u pneumatik se snižuje spotřeba pohonných hmot a opotřebení. Což je například u nákladních vozů velmi efektivní, pro dlouhodobé snížení všech provozních nákladů.

Senzory ContiPressureCheck si může každý zájemce dodatečně dokoupit a nechat si je osadit na svůj vůz.