Michelin založí novou společnost na výrobu leteckých pneumatik v Číně

Známý francouzský gigant nedávno oznámil, že založí novou společnost MSAT (Michelin Shanghai Aircraft Tyre Trading Co Ltd). Ta bude mít jedinou úlohu a to rozšířit svoji výrobu leteckých pneumatik v Číně.

Michelin sdělil, že vznikem společnosti MSAT chce zlepšit úroveň poskytovaných služeb a dostupnost produktů pro zákazníky v leteckém sektoru. V Číně to jsou Air China, China Eastern a China Southern.

Frank Moreau, prezident pobočky Michelinu v oblasti letectví Michelin Aircraft Tyre řekl: “Je to velmi důležitý krok, který zvýší naše dosavadní podnikání v Číně. Jsme přesvědčeni, že nová společnost MSAT zvedne kvalitu všech služeb, které poskytujeme našim zákazníkům.“

Víra Michelinu v novou MSAT (Michelin Shanghai  Aircraft Tyre Trading Co Ltd) je založena na dlouhodobé předpovědi, kterou provedla Letecká a průmyslová společnost Číny. Ta odhaduje, že v příštích 20 letech vzroste v Číně počet civilních letadel o více než 4.500 kusů. A navíc předpokládá, že do roku 2030 vzroste podíl Číny na celosvětovém letadlovém parku z dosavadních 9 procent na 15 procent.

Michelin má hlavní sídlo ve francouzském městě Clermont-Ferrand. Je zastoupen ve 170 zemích světa a zaměstnává přibližně 111.700 zaměstnanců. Ti dokážou vyrobit až 184 mil pneumatik za rok.