Continental končí v Rusku – další velký hráč pozastavuje výrobu, dovoz i vývoz

Německý koncern Continental pozastavuje výrobu pneumatik ve svém výrobním závodě v Kaluze na západě Ruska, následoval tak další velké korporace na kvůli pokračující válce Ruska proti Ukrajině.

Německý výrobce rovněž potvrdil, že v rámci celé společnosti zastavil dovoz a vývoz výrobků do Ruska a z Ruska.

Ruská výroby už stojí. V souladu se zákoníkem práce Ruské federace zatím zaměstnanci pobírají 2/3 průměrné mzdy. Doba, na kterou je výroba pozastavena, zatím nebyla stanovena.

„Během tohoto období bude společnost nadále plnit své závazky vůči zákazníkům a expedovat výrobky ze skladu,“ uvedla firma v prohlášení.

Podle zprávy ERJ Global Tire Report 2021 vyrábí společnost Continental ve svém závodě v Kaluze 3 miliony kusů pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily. Závod zaměstnává 1000 lidí.

Společnost Continental má v Kaluze ale dva podniky, závod na výrobu pneumatik a závod na výrobu automobilových komponentů ContiTech. Společnost Continental rovněž provozuje závod na výrobu automobilových technologií, sektor Automotive Technologies, v Čistopolu v Tatarstánu.

Závod Continental Kaluga byl uveden do provozu v roce 2013 v průmyslovém parku Rosva nedaleko Kalugy a investice do projektu celkově dosáhly 240 milionů eur. Závod vyrábí pneumatiky značek Continental, Gislaved a Matador o rozměrech od 13 do 21 palců. Závod spolupracuje se společnostmi Renault, Ford, Avtovaz, Nissan a Volkswagen.

Závod ContiTech byl v Kalužské oblasti otevřen v roce 2014 a investice do podniku celkově dosáhly 17 milionů eur. Společnost vyrábí hadicové vedení pro klimatizační systémy a posilovače řízení.

Společnost Continental dodala, že vyprodá pouze zásoby z místních skladů, aby uspokojila stávající poptávku.


Images by Continental AG