Letní Goodyear EfficientGrip Performance 2 zvítězily v testu ADAC

Goodyear EfficientGrip Performance 2 se stal vítězem nejnovějšího testu 15palcových letních pneumatik ADAC, který porovnával 16 různých pneumatik oblíbeného rozměru pro segment malých vozů.

ADAC, německá motoristická asociace, spolupracovala na testu společně s ÖAMTC a TCS, tedy svými protějšky pro Rakousko a Švýcarsko. Testovaný rozměr měl 185/65R15 rychlostní třídu H, přičemž se měřila řada kritérií včetně výkonu na suchu a mokru, hlučnosti, spotřeby paliva a opotřebení.

Ve zprávě o testu ADAC doporučila pneumatiku Goodyear EfficientGrip Performance 2 pro „časté řidiče“, protože dosáhla nejvyššího počtu kilometrů ze 16 testovaných výrobků. Díky dobrým výsledkům ve všech kategoriích získala pneumatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 nejlepší celkové hodnocení, přičemž se zohlednily její výsledky ve všech testovacích kritériích.

Klíčovou vlastností pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 je kilometrový výkon a dlouhá životnost, která se může pochlubit o 50 % vyšším kilometrovým výkonem než její předchůdkyně1 a o 20 % vyšším než nejbližší testovaná konkurence2. Nejnovější test letních pneumatik ADAC potvrdil působivý kilometrový výkon pneumatiky, která získala hodnocení „velmi dobrý“ za svou životnost a dobré výsledky ve všech ostatních testovaných kritériích. V roce 2021 vyhlásil ADAC pneumatiku Goodyear EfficientGrip Performance 2 za nejlepší v oblasti kilometrového výkonu v intenzivním testu, v němž pneumatika Goodyear vykázala více než dvojnásobný kilometrový výkon oproti některým konkurenčním značkám.

V testu ADAC se letos testoval rozměr 185/65R15, který je běžnou výbavou mnoha malých vozů, například Audi A1, Citroën C3, Fiat Panda, Renault Clio a Zoe a Volkswagen Polo.

Laurent Colantonio, regionální technologický ředitel pro region EMEA, Goodyear: „Řada pneumatik EfficientGrip Performance 2 je navržena jako vynikající univerzální řešení pro řidiče nejrůznějších vozů, kteří vyžadují vynikající kilometrový výkon a dlouhou životnost spolu se spolehlivými vlastnostmi na suché i mokré vozovce. Tyto vlastnosti dokazují, že tato oceňovaná produktová řada je připravena pro moderní elektrifikovaný automobilový park. Jsou také důkazem závazku společnosti Goodyear k udržitelnosti. Jsme rádi, že se jasně projevují ve výsledcích testu ADAC, který měří oblíbený rozměr pro řidiče malých vozů a hatchbacků.“


Images by Goodyear Tyres UK Limited