Continental oficiálně zahájil stavbu nové továrny

Aktuálně došlo k oficiálnímu položení základního kamene, kterým započne stavba nové výrobní továrny pneumatik Continental v USA. Celého obřadu se zúčastnili jak státní, tak i místní úředníci. A samozřejmě i úzké vedení Continental.

Celá výstavba by měla být dokončena v roce 2019, kdy by měla výrobní hala začít produkovat první pneumatiky. Společnost hodlá investovat přibližně 1,4 milionů USD. A očekává se, že vzniknou nová pracovní místa asi pro 2500 zaměstnanců. Ovšem plné pracovní kapacity dosáhne továrna až po roce 2020.

Fyzická výstavba bude stát přibližně na 400 hektarech. Které jsou kousek od města Clinton ve státě Mississippi.

Tato nová továrna je součástí plánovaného konceptu Continental, který je znám pod názvem – Vision 2025. Ten by měl zahrnovat modernější výrobní postupy, které jsou šetrnější k životnímu prostředí.

Kromě plánované investice v Mississippi, Continental investoval téměř 2,5 miliardy USD v posledním desetiletí na výrobní technologie, zařízení a vývoj produktů. Tato investice zahrnuje expanzi kontinentálních závodů pneumatik po celé Americe.

Divize pneumatik Continental v současné době provozuje 24 výrobních a vývojových míst po celém světě a zaměstnává více než 47.000 lidí.