Continental představuje vlastní brzdové mazivo i v Americe

Společnost Continental přichází na severoamerický trh s mazivem ATE Plastilube. To je navrženo tak, aby se snížilo hlučnost brzdových destiček a zajistilo ochranu proti korozi pro plochy třmenu.

Mazivo ochrání i vodící osy třmenu a oblastí mezi pístem a podložkou. Používání ATE Plastilube je má vést k prodloužení životnosti brzd a snížení frekvence údržby.

ATE Plastilube pomáhá udržovat lubrikované všechny pohyblivé částí brzdy a je účinný za všech povětrnostních podmínek. Mazivo je nekorozivní a snáší se se všemi kovy a většinou těsnících pryžových kroužků.

ATE Plastilube má vysokou životnost a snižuje náklady na údržbu. Odolává vysokým teplotám. složení je bez metalických částic a mastných kyselin. Není rozpustné ve vodě a je odolné proti setření a je vhodným mazivem i pro práci na brzdičích vyrobených z hliníku.

Toto mazivo ale není nutné používat pouze na brzdy, najde uplatnění i při mazání ložisek, ozubených kol, řetězů, vodících lišt sedadel, úchytů, vedení posuvných střech, pólů baterie atp.

„Mnoho našich profesionálních techniků a specialistů na import nás žádalo o zpřístupnění ATE Plastilube v Severní Americe,“ řekl Dan Caciolo, vedoucí produktového managementu Continentalu pro aftermarket s pohonnými jednotkami a brzdovými systémy. „Vyslyšeli jsme je a jsme rádi, že pro ně bude konečně dostupné.“

Pro USA bude mazivo novinkou, ale u nás se prodává již řadu let. Vyrábí jej Continental Teves patřící do koncernu Continental. U nás funguje odnož Continental Teves Czech Republic, která v Jičíně vyrábí brzdové posilovače a brzdové válce.

 

Images by Continental AG