Cooper přichází s celoročkami do každého terénu a počasí pro 4×4 a SUV

Společnost Cooper Tire Europe se pokusí rozvířit vody v oblasti univerzálních pneumatik uvedením nové celosezónní Cooper Discoverer A/T3 Sport 2. Pneumatika je určena primárně pro vozy 4×4 a SUV a nabízí efektivní rovnováhu mezi stabilitou na silnici a pohybem v terénu. Je také připravena řešit všechna roční období s hodnocením 3PMSF (třívrchá hora s vločkou, zimní certifikace) a M+S (bahno a sníh), zvládne tak drsné zimní podmínky i kluzké povrchy.

Produktová řada Cooper pro 4×4 a SUV byla založena ve Spojených státech a podporována výzkumem a vývojem v celé Evropě. Zahrnuje pneumatiky pro různé podmínky, od bahnitých polí po skalnaté povrchy, přes letní rozpálené silnice až po extrémně vlhké počasí. Představením modelu A/T3 Sport 2 slibuje Cooper ošetřit všechna výše uvedená prostředí jednou pneumatikou.

Mezi největší přednosti gum A/T3 Sport patří nová, pokročilá směs běhounu, která přispěla ke zlepšení přilnavosti za mokra o 3%, a také vylepšila EU štítek na „C“ pro brzdnou dráhu za mokra (ve srovnání s jeho předchůdcem Cooper Discoverer A/T3 Sport). Zároveň s tím robustní konstrukce běhounu a nová receptura běhounové směsi poskytují zvýšenou odolnost vůči prořezu a propíchnutí. Společnost Cooper dosáhla těchto lepších výsledků díky rozsáhlému testovacím programu v technologickém parku MIRA ve Velké Británii a ve specializovaném středisku Cooper Tire & Vehicle Test Center v Texasu v USA.

A/T3 Sport 2 nabízí kromě lepší přilnavosti za mokra a odolnosti vůči prořezu a poškození i zvýšenou ochranu boční stěny. Nová směs také chrání pneu před účinky ozónu a UV degradace, zatímco otěru odolná barva chrání bílé písmo na gumách před odření, což znamená, že pneumatika bude po celou dobu své životnosti nejen dobře fungovat, ale také dobře vypadat.

Michiel Kramer, obchodní a marketingový ředitel Cooper Tire Europe, ke gumě řekl: „Jsme nadšeni, že do naší nabídky přivítáme A/T3 Sport 2. Přestože již nabízíme širokou škálu pneumatik pro 4×4 a SUV, je z mnoha různých důvodů důležité, abychom i nadále dělali pokroky na poli pneumatik do všech terénů. Díky A /T3 Sport máme nyní pocit, že jsme dosáhli dalšího významného kroku vpřed.“

Vedle A/T3 Sport 2 nabízí Cooper celoroční řešení pro zmíněné automobily a SUV díky Cooper Discoverer All-Season. Pneumatika je navržena tak, aby byla spolehlivá bez ohledu na počasí. Může se pochlubit hodnocením B na EU štítku pro mokré brzdění, protože boční 3D drážky účinněji odvádějí vodu. Nejnovější celosezónní technologie na bázi siliky a pryskyřice zajišťuje, že pneumatika má skvělou přilnavost v širokém teplotním rozmezí a pokročilá konstrukce poskytuje pneu umožňuje rovnoměrný kontakt s vozovkou a tím výborné výsledky co se opotřebení týče. Jeden z úspěšných testů byl proveden na 8000 mil dlouhé trase vedoucí přes povrchy sypané ostrým křemenem silnicích v Cooper Tire & Vehicle testovacím centru v Pearsallu v Texasu, USA.


Images by Cooper Tire & Rubber Company Europe Ltd