Continental prodlužuje záruku u zemědělských pneumatik na 10 let

Společnost Continental oznámila zavedení déledobé záruky na zemědělské pneumatiky v regionu EMEA, tedy i v Evropě.

Svým zákazníkům dopřeje německý výrobce až 10 let krytí od data nákupu pneumatik. Záruka se vztahuje na všechny zemědělské pneumatiky Continental vyrobené od 1. srpna 2017 s existujícím výrobním kódem a logem Engineered for Efficiency. Nová záruka se bude vztahovat na typy TractorMaster a CombineMaster, Tractor70 a Tractor85. Záruku bude možné uplatnit i na produkty s technologií Very High Flexion (VF), konkrétně VF TractorMaster Hybrid, VF TractorMaster a VF CombineMaster, které budou uvedeny na trh v roce 2020.

Záruka se vztahuje na běžné příčiny defektu u pneumatik, od materiálních a výrobních vad až po škody způsobené provozem na strništi a na poli. Obecně jakákoli pneumatika, která se stane nepoužitelnou a splní záruční podmínky, bude opravena nebo nahrazena novou pneumatikou Continental. Pokud reklamovaná pneumatika nebude tou dobou už k dispozici, bude nahrazena srovnatelným produktem značky Continental. Maximální kompenzace bude vždy stanovena na základě procenta aktuální hloubky vzorku nebo na základě data nákupu pneumatiky.

Pro desetiletou záruku bude platit základní krytí, tedy výměna pneu kvůli poškození vzniklé na základě výrobních a materiálových vad. Pro zmíněné poškození na strništi nebo na poli, typicky při jízdách přes sklizené kukuřičné lány, bude třeba uplatnit rozšířenou záruku, která bude platit maximálně po dobu tří let od data zakoupení.

V případě závad způsobených neočekávanými událostmi, jako je poškození nebo propíchnutí pneumatiky cizími předměty mimo jmenované případy, bude záruka platit pouze do dvou let od data nákupu.

Portfolio zemědělských pneumatik Continental je navrženo speciálně pro zvýšení výkonu zemědělských strojů a kvality jejich práce při současném snížení pohonných hmot. Kostra pneumatik je konstruována pomocí technologie N.flex, patentovaného nylonového materiálu s vysokou odolností proti nárazu. Nejnovější technologickou inovací je technologie Very High Flexion (VF). Zemědělské pneumatiky se specifikacemi VF mají vysoce flexibilní boční stěny, které udržují trvanlivost a směrovou stabilitu pneumatiky na vysoké úrovni i v případě sníženého tlaku vzduchu nebo vysokého zatížení.


Images by Continental Reifen Deutschland GmbH