Continental získal za své novinky hned dvojí ocenění na German Design Awards 2020

Společnost Continental dosáhla hned dvojitého úspěchu se dvěma cenami v soutěži German Design Award. Funkční povrchy Morphing Controls byly oceněny jako Vítěz v kategorii Vynikající produktový design. A Conti skóroval ve stejném ranku ještě jednou, když její řešení Curved Plastic Lens Display získalo stejné ocenění.

„Jsme velmi potěšeni, že německá rada pro design ocenila kvalitu našeho designérského a vývojového úsilí,“ řekl Dr. Frank Rabe, vedoucí obchodní jednotky rozhraní Human Machine Interface v Continentalu.“Ceny nás povzbuzují k neustálému vývoji našich řešení a ke zlepšení uživatelského zážitku.“

Osvětlená tlačítka Morphing Controls jsou výsuvné ovladače, které jsou normálně skryty v částech automobilu. Vystupují proti elegantnímu povrchu přístrojové desky, až jakmile se ruka řidiče přiblíží k povrchu. Tam, kde hladká umělá kůže před chvílí tvořila uhlazený a sofistikovaný vzhled, se nyní rozsvítí trojrozměrná tlačítka. Jakmile je řidič úspěšně použije, ucítí jako potvrzení krátký puls. Jakmile odtáhne ruku pryč, tlačítka znovu zmizí beze stopy. S těmito ovládacími prvky Morphing Controls Continental splňuje dříve často protichůdné požadavky v interiérech vozidel na interakci člověk-stroj, tedy aby šlo co nejvíce funkcí snadno ovládat s co nejmenším počtem tlačítek.

Integrované řešení displeje Curved Plastic Lens Display pak ukazuje další vývojový stupeň ve uživatelském rozhraní pro komunikaci mezi vozidlem a řidičem nebo cestujícím. Malé poloměry zakřivení v kombinaci s topografickými povrchovými prvky výrazně zlepšují uživatelský zážitek z více zobrazovacích systémů ve vozidle, které jsou viditelné z více úhlů a nabízejí novou úroveň flexibility designu. Na rozdíl od podobných řešení ze skla nabízí systém Continental z plastu řadu výhod, jako je například možnost integrace povrchových prvků na míru nebo více volnosti při designu. Systém Curved Plastic Lens je navíc díky své vysoké nákladové efektivnosti vhodný pro velkoobjemové modely vozidel.

German Design Award jsou mezinárodní ceny německé rady pro design. Jejím cílem je objevovat, prezentovat a odměňovat jedinečné designérské trendy. Z tohoto důvodu jsou vysoce kvalitní příspěvky z oblasti produktového a komunikačního designu každoročně oceňovány a všechny jsou svým způsobem revoluční v mezinárodním designovém prostředí. Cena německého designu je rozdělena do tří kategorií: Vynikající produktový design, Vynikající komunikační design a Vynikající architektura. Porota německé ceny za design se skládá z odborníků na design z oblasti obchodu, vzdělávání a vědy, jakož i z oblasti praktických designérů.

 

Images by Continental AG