NEXEN boduje ve světě designu, jejich LED mediální zeď získala prestižní iF Design Award

Společnost NEXEN TIRE oznámila, že její impresivní mediální zeď v jejich výzkumném a vývojovém centru v Soulu byla oceněna v kategorii Architektura interiéru ve světově uznávané anketě iF Design Award 2020.

Německé ocenění iF Design Award bylo založeno v roce 1953 a je jednou z prvních tří mezinárodních cen za design společně s cenou IDEA Design Award a cenou Red Dot Design Award. Prestižní cena za design vyhodnocuje nominované projekty v sedmi kategoriích, včetně produktů, balení, komunikace a architektury interiéru. V soutěži iF Design Award 2020 bylo celkem přihlášeno 7.298 příspěvků z 56 zemí.

„Infinity Wall“ je mediální zeď o úctyhodných rozměrech 30x7m, instalovaná ve vstupní hale Ústředního výzkumného ústavu NEXEN TIRE. „NEXENSKÁ univerzita“, jak se budově přezdívá, byla otevřena v dubnu loňského roku. Oslnivá LED instalace komunikuje s návštěvníky a snaží se jim předat uměleckou formou něco z filosofie NEXEN TIRE a vychází ze základních hodnot společnosti. To vše je samozřejmě vyjádřeno prostřednictvím různých fascinujících videí a mapingových simulací. Umí například místnost zaplavit vodou, rozpohybovat stěny, nebo nechat vtančit zosobněné živly.

První tři podlaží NEXEN Univerzity jsou otevřené pro veřejnost a využívají se jako komunitní prostory, kde se mohou zaměstnanci a místní obyvatelé setkávat. Umělecký prostor s plochým LED displejem tak může působit na smysly mnoha návštěvníků.

Mediální stěna NEXEN TIRE, na jejímž vybudování se podílela společnost d’strict, byla také oceněna na &Award, což je jedna z nejprestižnějších korejských cen za digitální média. Zeď Infinity Wall se také dostalo cti získání ocenění ministra Informačních a komunikačních technologií a Grand Prix v kategorii digitálních médií a služeb.

 

Images and videos by NEXEN TIRE Corporation and d’strict