Cooper podpořil vznik dokumentů z motoristického sportu, lze je vidět zdarma

Společnost Cooper Tire Europe se stala oficiálním partnerem televizního dokumentárního seriálu Mezinárodní automobilová federace FIA s názvem Pure Motorsport.

Dokument Pure Motorsport, na němž začaly práce už v listopadu loňského roku byl podpořen Inovačním fondem FIA (FIF), si od toho slibuje představení rozmanitostí svět soutěží FIA. Seriál se zaměřuje i na nejnižší soutěže a přináší mimo jiné zajímavé momenty ze závodů, rozhovory s jezdci a zaměstnanci a technické informace. Celkem bude představeno 23 šampionátů – motokáry, regionální formule, drag racing, driftování, závody trucků, závody do vrchu, cross country, regionální rallye, autokros, cross car a historické závody.

Dvanáct epizod o délce 26 minut bude vydáno ještě letos. Kromě vlastních kanálů FIA bude pořad vysílán po celém světě řadou televizních stanic, včetně Sky Sports, BT Sport, FOX Sports a ESPN.

Cílem pořadu Pure Motorsport je zvýšit povědomí o soutěžích FIA na všech úrovních a představit jejich jedinečné příběhy širší veřejnosti. FIA již dlouhodobě spolupracuje se společností Cooper Tire Europe, která je výhradním dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa FIA v rallycrossu od jeho založení. Cooper Tire Europe je také výhradním dodavatelem pro FIA Mistrovství Evropy v rallycrossu a FIA Mistrovství Evropy v autocrossu.

James Weekley, generální manažer divize Motorsport společnosti Cooper Tire Europe, řekl: „Motorsport je klíčovou součástí činnosti společnosti Cooper Tire Europe a jsme velmi hrdí na širokou škálu šampionátů, které zásobujeme. Je velmi vzrušující být součástí dokumentárního seriálu FIA Pure Motorsport, který divákům poskytne speciální přístup k tolika různým formám sportu, který milujeme a Cooper bude u toho na každém kroku.“

Peter Bayer, generální sekretář FIA pro sport, řekl: „FIA je potěšena, že může rozšířit spolupráci s Cooper Tire Europe prostřednictvím jejich podpory seriálu FIA Pure Motorsport. Děkujeme společnosti Cooper Tire Europe, že se připojila k našemu závazku upozorňovat na dosud nevyprávěné příběhy soutěží FIA z celého světa, a těšíme se na další rozvoj tohoto projektu.“

Dokumenty lze zhlédnout zdarma na YouTube na oficiálním kánálu FIA, kde najdete i sérii s přídomkem The Restart, která se věnuje motorsportu během pandemie.


Images by Fédération Internationale de l’Automobile