DIABLO ROSSO IV byla vyhlášena německým časopisem MOTORRAD jako nejlepší sportovní pneumatika na trhu

Motocyklová Pirelli DIABLO ROSSO IV byla německým časopisem MOTORRAD zvolena jako nejlepší pneumatika na trhu. Testeři provedli srovnávací test šesti nejlepších supersportovních pneumatik, které jsou v současné době k dostání.

Testy MOTORRAD jsou považovány za měřítko v oblasti pneumatik a motocyklů, protože se provádějí nejen na uzavřených okruzích za sucha, ale také na silnicích s různými asfaltovými podmínkami a dosahují opotřebení přes 2000 kilometrů.

Srovnání supersportovních pneumatik bylo zveřejněno v čísle 6/2022 časopisu MOTORRAD, které je právě v prodeji. Redakce německého časopisu porovnávala pneumatiky šesti různých značek, které jsou nyní na trhu k dispozici, v rozměrech 120/70 ZR 17 vpředu a 190/55 ZR 17 vzadu. Výkony pneumatik byly hodnoceny v kategoriích Venkovská cesta, závodní okruh, na mokru a nájezd. Pneumatika Pirelli DIABLO ROSSO IV nevykázala slabiny v žádné z tšchto kategorií a získala 361 bodů ze 400 možných, čímž v testu zvítězila a získala celkové hodnocení „VELMI DOBRÝ“.

Závěr testerů: „Pirelli s pneumatikou DIABLO ROSSO IV odstraňuje všechny obvyklé problémy zmiňované s pneumatikou určenou pro supersportovní použití, jako jsou deštivé dny nebo maratonské jízdy. Součet všech těchto dobrých vlastností z ní činí vítěze testu“. Zvláště pozoruhodné při bližším zkoumání výsledků bylo zjištění, že DIABLO ROSSO IV se na trati etabluje jako „měřítko stability a přilnavosti“, dosahuje nejlepšího času na kolo a dosahuje definice „NEJLEPŠÍHO NÁKUPU“ v závodní kategorii. Navzdory této úrovni přilnavosti zaznamenala pneumatika DIABLO ROSSO IV po absolvování 2000 kilometrů testování minimální úroveň opotřebení a následně získala klasifikaci „NEJLEPŠÍ NÁKUP“ i v kategorii ujetých kilometrů.

Pneumatika DIABLO ROSSO™ IV je určena jezdcům, kteří milují dynamický styl jízdy na supersportech, naháčích nebo crossových motocyklech a hledají vysokou úroveň přilnavosti pneumatiky na různých typech asfaltu a v různých povětrnostních podmínkách, přesnou zpětnou vazbu a skvělou ovladatelnost. DIABLO ROSSO IV je součástí řady vysoce výkonných pneumatik Pirelli jako supersportovní produkt s vyváženým chováním mezi sportovním výkonem, vysokým kilometrovým výkonem a vynikajícími vlastnostmi na mokru.


Images by Pirelli & C. S.p.A.