Letní Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 získala v testu Auto Motor und Sport hodnocení vynikající

Německý časopis Auto Motor und Sport označil novou pneumatiku Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ve svém nejnovějším testu letních pneumatik za „vynikající“ a ocenil její všestranný výkon a bezpečnost.

Pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 byla testována v rozměru 245/45R19 na zkušebním voze Audi A6 a byla hodnocena v porovnání s devíti konkurenty v kritériích, mezi něž patřila ovladatelnost a brzdění na suchu a mokru, odolnost proti aquaplaningu, valivý odpor a hluk na vozovce1. S průměrným skóre 9,0/10 byla jedinou pneumatikou, která získala hodnocení „überragend“ („vynikající“).

Testeři časopisu Auto Motor und Sport ocenili u pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 „velmi krátkou brzdnou dráhu, vynikající přilnavost, vysokou stabilitu v zatáčkách a sportovní, ale snadnou ovladatelnost na suchém povrchu“ a dospěli k závěru, že má také „do značné míry bezpečný, dynamický a velmi dobře ovladatelný výkon na mokru”.

Oproti své předchůdkyni obsahuje pneumatika Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 novější technologii, která zlepšuje výkon na suchu, brzdění na mokru, ovladatelnost na mokru a vhodnost pro elektromobily, aby naplnila své motto „Připravena na všechno“.

Pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 byla na začátku roku 2022 původně uvedena na trh ve 28 rozměrech. Další výbavy budou doplňovány v průběhu roku. Do roku 2023 bude k dispozici v ne méně než 65 velikostech od 17 do 22palcových.

Laurent Colantonio, regionální technologický ředitel pro region EMEA, Goodyear to okomentoval: „Jsme rádi, že pneumatika Eagle F1 Asymmetric 6 získala ocenění v podobě prvního významného vítězství v testech. Hodnocení ‚vynikající‘ od Auto Motor und Sport podtrhuje všestranný výkon pneumatiky na suchu i mokru, díky němuž je ‚připravena na všechno‘. Náš vývojový tým v Goodyear Innovation Center Luxembourg zavedl nové materiály a technologie, aby toho dosáhl a vytvořil pneumatiku, která je díky dodatečnému snížení valivého odporu a úrovně hluku připravena na novou generaci mobility.“

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 je nejnovější letní pneumatika s maximálním výkonem ze slavné řady Asymmetric. Tato pneumatika nahradila pneumatiku Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 a je připravena i na jízdu na elektrických vozidlech.


Images by The Goodyear Tire & Rubber Company