Do hor a tuhých mrazů – nová Goodyear UltraGrip Ice 3


Společnost Goodyear oznámila uvedení své nejnovější zimní pneumatiky bez hrotů UltraGrip Ice 3. Byla vyvinuta speciálně pro kraje s tuhou zimou a horské oblsti a hodí se i na větší auta. Tím se z řady UltraGrip stává jedna z nekomplexnějších v branži. Ice 3 se hodí pro širokou škálu vozidel, včetně výkonných a těžkých SUV a elektromobilů.

Trend směrem k větším a výkonnějším vozidlům se odráží i ve větších rozměrech pneumatik, přičemž segment 19“+ vykazuje průměrný meziroční nárůst o 44 %1. Pneumatika UltraGrip Ice 3 reaguje na tento trend na trhu nabídkou různých rozměrů od 15″ do 21″, které se hodí pro širší škálu vozů, od osobních až po SUV, kompatibilní pro vozidla se spalovacím motorem, elektrická a hybridní vozidla. Nyní už 80 % z celkového počtu 43 dostupných rozměrů jsou pneu o velikosti 17″ a větší.

Nedávný test nezávislého severského testovacího orgánu UTAC (dříve Test World) potvrdil, že ve srovnání se čtyřmi prémiovými konkurenty vede pneumatika UltraGrip Ice 3 v trakci, brzdění a ovladatelnosti na ledu i na sněhu.

Technologie, které vám ulehčí život:
  • Technologie Ice Handling+ spočívá v optimalizované kontaktní ploše zvětšené o 20 % , která nabízí vynikající jízdní vlastnosti na ledu, a to i při použití na těžších vozidlech.
  • Technologie Snow Braking obsahuje optimalizovaný dezén s vyšší hustotou lamel a větším počtem bloků běhounu, což vede k většímu počtu záběrových hran o 21 %5 a lepšímu brzdnému výkonu na sněhu, a to i při vysokém zatížení.
  • Technologie Ice Grip zahrnuje inovativní směs, která zajišťuje lepší kontakt s ledem. Při nízkých teplotách je o 35 % měkčí než její předchůdce, čímž si zachovává pružnost a nabízí vynikající přilnavost i v extrémně chladných podmínkách. Zároveň je tato nová směs odolnější proti opotřebení a spolu s o 20 %4 zvětšenou kontaktní plochou zvládá silný točivý moment elektromobilů.
Technologie Snow Braking

Díky této nové směsi a dalším vlastnostem je pneumatika UltraGrip Ice 3 připravena i pro elektromobily. Na jedné straně byl valivý odpor snížen až o 10 %, což zlepšuje účinnost vozidla a dojezd EV. A na druhé straně nová konstrukce dezénu s potlačením hluku snižuje vnější hluk až o 2 dBA v celém rozsahu i díky technologii SoundComfort.

UltraGrip Ice 3 se hodí na nejnovější a nejoblíbenější vozidla na trhu, jako jsou BMW iX1, Ford Mustang Mach-e, Hyundai Ioniq 6, Hyundai Kona, Lexus RS, Nissan Ariya, Tesla Model 3, VW ID.4 / ID.5 nebo VW ID.Buzz.

Pneumatika UltraGrip Ice 3 bude k dispozici od druhého čtvrtletí roku 2023.

 


Images by Goodyear Tire & Rubber Company