Druhá generace celoroček Firestone Multiseason je tady

Firestone přijde na trh novou celosezónní gumou, druhou generací Multiseason. Tato nová pneumatika je nejnovějším přírůstkem do portfolia této dceřinky Bridgestonu a je určena pro všechny typy automobilů.

Design vzorku a kontaktní plocha pneu byly optimalizovány tak, aby umožňovaly maximální odvod vody. To bylo řešeno pomocí rozsáhlého simulačního modelování, které bylo ověřováno v praxi. Úspěch návrhu se odrazil i během brzdění za mokra i za sucha, v obou případech byla naměřena výrazná zlepšení.

\"\"Pneumatika získala označení EU B pro přilnavost za mokra, na sněhu se může chlubit certifikovaným označením 3 Peak Mountain Snow Flake (3PMSF).

\“Když vyjíždíte z domu, silnice mohou být suché, v době kdy dorazíte do práce už můžete jet po mokru a než vyrazíte domů, může už sněžit. S druhou generací Multiseason můžou být ale řidiči v klidu a v bezpečí po celý rok bez ohledu na povětrnostní podmínky,\“ dodal k k motivaci pro vytvoření gum Laurent Dartoux, vrchní ředitel pro strategii a marketing společnosti Bridgestone EMEA.

S 50 různými velikostmi od 13 -18 palců má šanci pokrýt 90% poptávky na trhu, včetně velkých rozměrech ráfků od 17 palců a více, kde pokryje přes 70% osobních a terénních vozů. Nová generace Firestone Multiseason byla vyvinuta a vyrobena v Evropě a bude dostupná v červnu 2019, přičemž další velikosti budou k dispozici v lednu 2020.

 

Image by Firestone Tire and Rubber Company