Dunlop prezentuje nové Sportmax Slicks na minibajky

Fandíte minibajkům? Ještě ped úvodním závodem 2022 MotoAmerica Mini Cup by Motul představuje společnost Dunlop zcela nové mini pneumatiky DUNLOP SPORTMAX SLICK a SPORTMAX RAIN. Tyto pneumatiky jsou speciálně vyvinuty pro závodníky na mini a nadšence do závodů na okruzích, kteří hledají maximální výkon. Pneumatiky SPORTMAX SLICK a SPORTMAX RAIN nabízejí nejlepší přilnavost ve své třídě na mokru i suchu díky technologiím odvozeným od jejich starších sourozenců.

Tyto pokročilé technologie zahrnují: závodní typ Fine Carbon, který zajišťuje bezkonkurenční přilnavost a rychlé zahřátí, směs s vysokým obsahem oxidu křemičitého a dezén do mokra odvozený z pneumatik Dunlop KR189 a KR389 do deště zajišťují výjimečnou přilnavost na mokru, optimalizovaná konstrukce pneumatik Slick i Rain poskytuje bezkonkurenční výkon na suchu i mokru a specializovaná směs bočnic zlepšuje citlivost, poddajnost a absorpci nárazů.

Vývoji těchto pneumatik bylo věnováno mnoho času a úsilí. Společnost Dunlop nechala otestovat 8 specifikací několika jezdci, včetně mladého jezdce týmu Dunlop Elite Travise Horna, současného profesionála Joshe Herrina a současného testera společnosti Dunlop Taylora Knappa. Výsledky všech testů vedly k jasné shodě na přední a zadní specifikaci a všechny časy na kolo potvrdily lepší výkonnost oproti pneumatikám PMT a Pirelli.

Mini Cup by Motul je jedním z nejnovějších závodních programů MotoAmerica a byl vyvinut speciálně s cílem seznámit mladé lidi s motocyklovým závoděním na silnici. Společnost Dunlop si vzala za cíl zaručit, že tito začínající závodníci mají k dispozici ty nejlepší možné pneumatiky, aby mohli svůj talent posunout až na hranici svých možností.

„Jsme velmi rádi, že můžeme nabídnout tyto nové pneumatiky pro třídu MotoAmerica Mini Cup,“ říká Chad Geer, produktový manažer společnosti Dunlop. „Je to budoucnost tohoto sportu a my chceme, aby děti měly stejný výkon a jistotu jako jezdci, ke kterým vzhlížejí v ostatních třídách MotoAmerica.“

Hlavní přednosti pneu:

  • Oficiální pneumatika MotoAmerica.
  • Sportmax Slicks mají vylepšené profily pro větší kontaktní plochu, nové směsi a nové rozměry.
  • NTEC: technologie N-TEC kombinuje výhody poddajné konstrukce cut-breaker s tužšími, kontinuálně vinutými aramidovými vlákny a konstrukcí Jointless Band (JLB) pro maximální cit a stabilitu.
  • JLT: Obousměrná technologie Jointless Tread znamená, že zadní pneumatiku lze převrátit ve směru otáčení a získat tak z pneumatiky více kol.
  • Více druhů směsí, které splňují náročné požadavky pro všechny tratě a podmínky silničních závodů.
  • Vyrobeno v USA.


Mini pneumatiky SPORTMAX SLICK a SPORTMAX RAIN jsou nabízeny v rozměru 100/90-10 vpředu a 120/80-10 vzadu.

 

Images by Dunlop Pneumatic Tire Company