PIRELLI vyvinulo designové spinningové kolo, je to ozdoba obýváku

Tenhle rotoped asi ve vašem fitku nenajdete. A na jeho řídítkách si lokty rozhodně neodpočnou.

V rámci milánského týdne designu bylo představeno první kolo Ciclotte Bike značky PIRELLI vyrobené společností Multi Design. Tato verze designového kola na cvičení zahajuje spolupráci obou italských společností a zajímavostí jsou četné prvky odrážející rodokmen Pirelli sahající do motoristického sportu.

Kolo Ciclotte Bike, které navrhl Luca Schieppati, se od tradičních cvičebních kol odlišuje řadou věcí, počínaje neobvyklým tvarem definovaným použitím jediného kola. Tento designový rotoped je koncipován tak, aby věrně napodoboval pocit při šlapání na silničním kole, a to díky převodu s několika převodovými poměry, systému elektromagnetického odporu, rámu, který se může při každém sešlápnutí pedálů bočně ohýbat, a díky úzké mezeře mezi těmito pedály, podobně jako u závodního kola.

Další funkcí je připojení Bluetooth, které umožňuje pohlcující trénink simulující skutečné silnice, stejně jako tréninkové programy, spinningové lekce a výzvy pro více uživatelů. Kolo Ciclotte kombinuje pečlivě prozkoumané ergonomické uspořádání a prestižní materiály (včetně karbonu a oceli). Kompaktní rozměry kola, které bylo vymyšleno pro současný životní styl, kde fyzické cvičení, práce a pohoda sdílejí stejný prostor, umožňují jeho umístění v různých prostorách a využití jak pro fitness trénink, tak jako perfektní doplněk domácího interiéru.

Edice Pirelli Ciclotte Bike dokonce odráží barvy pneumatik používaných v nejprestižnější automobilové soutěži na světě, jejímž výhradním dodavatelem je společnost Pirelli. Ty jsou k dispozici v pěti barvách, stejně jako je tomu při skutečném závodním víkendu: bílá „tvrdá“, žlutá „střední“, červená „měkká“, zelená a modrá pro „déšť“. Ciclotte má také gumové rukojeti na řídítka, které usnadňují úchop při nejintenzivnějších trénincích.

Cena nebyla zatím stanovena, jde o designový kousek kde vám cenu sdělí na vyžádání a ovlivní ji konfigurace, například pokud si přiobjednáte stojan na tablet a mobil, který není v základu v ceně.

 

Images by Pirelli & C. S.p.A. and Ciclotte by MULTI-DESIGN S.R.L.