Dunlop Motorcycle uvádí pneu DT-1 navržené pro Harley LiveWire

Dunlop uvádí nové moto pneu, které byly navrženy pro elektromotocykl LiveWire S2 Del Mar. Del Mar je určený především do města a na silnice a podle toho se vyvíjely i pneu.

Nejnovější elektrobajk od společnosti LiveWire, což je divize Harley-Davidsonu pro EV, je vybaven na zakázku vyvinutými pneumatikami LiveWire Dunlop DT-1, které jsou stejně schopné jízdy na zpevněném, ale i prašném povrchu.

Pneumatiky DT-1, inspirované legendárními závodními pneumatikami DT4 pro flat-track, jsou navrženy tak, aby fungovaly za všech podmínek a na všech cestách a zároveň měly ikonický flat-trekový styl. Pneumatiky mají zvýšený kilometrový výkon díky technologii MT MultiTread pro zadní pneumatiky, která zahrnuje směs s dlouhou životností ve středu pneumatiky spolu se směsí s boční přilnavostí na obou bočnicích pro skvělou ovladatelnost.

Na bočnicích pneumatiky jsou samozřejmě vyobrazena loga Dunlop a Livewire. Pneumatika DT-1 je vyrobena podle vysokých standardů v továrně v Buffalu ve státě New York. K dostání budou u OEM prodejců dodávajících produkty Livewire. Pneumatiky Livewire S2 Del Mar se začnou dodávat přibližně v červenci 2023.

Dunlop DT-1 Specifikace:

Přední: vel.: 130/80-19, rychlost a zatížení: (67H), TT/TL: TL, číslo výrobku: 45250481
Zadní: vel.: 140/80B19, rychlost a zatížení: (71H), TT/TL: TL, číslo výrobku: 45250482

Samotná motorka LiveWire si získala pověst kontroverzního stroje. Jednak se pravověrným příznivcům značky HD nezamlouvala elektromobilita a navíc tento odvážný krok firma nedokázala udělat bez několika výrobních chyb. Motorka čelila problémům s klíčovými součástmi, došlo k problémům s výrobou a dodávkami motocyklů. Problém byl především ale s domácím nabíjením, výrobce dokonce majitelům prvních modelů doporučoval nabíjet pouze u profi nabíjecích stanic a u dealerů. U nových modelů by měly být tyto vady odstraněny.

Pneumatiky Livewire S2 Del Mar se začnou naskladňovat přibližně v červenci 2023.

 

Images by Dunlop Motorcycle and Harley-Davidson LiveWire