Dunlop prodlužuje exkluzivitu jako dodavatel pneu pro Moto2 a Moto3 do roku 2023

Výrobce pneumatik Dunlop se dohodl se společností Dorna Sports na prodloužení smlouvy o další tři roky. Dunlop dodává pneu pro třídy Moto2 a Moto3, kde tedy budou závodit na pneumatikách Dunlop nejméně do konce sezony 2023. Do stejného roku bude královskou kategorii MotoGP exkluzivně obouvat konkurent Michelin. Dunlop je dlouholetým partnerem paddocku MotoGP už od počátků mistrovství světa v roce 1949.

Společnost Dunlop Motorsports, která je součástí koncernu Goodyear, dodává pneu pro zmíněné třídy už od jejich startu v letech 2010 a 2012, kdy se rušily kubatury 250 a 125 a nahradily je silnější stroje nových kategorií.

Dunlop také podporuje mladé jezdce, dodává totiž pneumatiky pro šampionáty jako Red Bull MotoGP Rookies Cup, Idemitsu Asia Talent Cup, Honda British Talent Cup a Northern Talent Cup, to vše v rámci jejich iniciativy Road to MotoGP.

Ben Hoge, generální ředitel Goodyear Motorcycle Europe, k tomu dodal: „Jsme nadšeni, se podařilo prodloužit naše partnerství se společností Dorna Sports a zůstáváme výhradním dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa Moto2 a Moto3 po dobu nejméně dalších tří let. Obě série jsou nedílnou součástí aktivit společnosti Dunlop Motorsport a umožňují nám vyvíjet technologie pro naši stále širší řadu silničních a závodních pneumatik. Dorna Sports má vynikající platformu pro hledání a podporu hvězdných jezdců zítřka a jsme nadšeni, že zůstáváme dále její součástí.“

Dorna Sports se sídlem v Madridu je výhradním držitelem komerčních a televizních práv na Grand Prix mistrovství světa FIM Road Racing. Otázkou je, jak proběhne nadcházející sezona 2021. Nedávno byl zveřejněn prozatímní plán, který zahrnuje 20 závodů na čtyřech kontinentech, 12 v Evropě, tři v Asii a po jednom v Austrálii, Severní a Jižní Americe a jeden bude ještě stanoven.


Images by Goodyear Tire & Rubber Company