ElectricDrive GT EV je plnohodnotná UHP pro elektromobily, kterou příroda miluje

Společnost Goodyear oznámila zajímavou novinku – pneu ElectricDrive GT pro EV s novým složením běhounu, které zásadně omezuje spalování při výrobě.

ElectricDrive GT je pneu s ultravysokým výkonem (UHP), která je uzpůsobena pro elektromobily (EV) a má rozměr 235/40R19. Směs běhounu bude obsahovat saze Monolith vyráběné pyrolýzou metanu. Co to znamená?

Zatímco tradiční saze běžně vznikají spalováním fosilních olejů, proces společnosti Goodyear založený na plazmové technologii využívá k dokončení pyrolýzy metanu obnovitelnou elektrickou energii a jeho výsledkem je pouze uhlík a vodík bez nutnosti spalování.

„Ve společnosti Goodyear neustále sledujeme a spolupracujeme s naší dodavatelskou základnou, abychom objevili nové inovace a technologie, které můžeme využít v našich výrobcích,“ řekl Chris Helsel, senior viceprezident pro globální operace a technologický ředitel společnosti Goodyear. „Použití sazí vyráběných pyrolýzou metanu je příkladem toho, jak spolupracujeme s našimi dodavateli, jako je společnost Monolith, na využití udržitelných materiálů v našich spotřebitelských výrobcích, aniž by to bylo na úkor výkonu a bezpečnosti.“

Společnost Goodyear uvedla, že v příštích letech plánuje prozkoumat rozšíření používání sazí Monolith vyráběných metanovou pyrolýzou v dalších produktových řadách. Společnost Goodyear rovněž plánuje pokračovat ve spolupráci se společností Monolith ve zkoumání možného využití nových technologií, jako je například využití sazí vyráběných z metanu získávaného z odpadních zdrojů.

Pneumatika Goodyear ElectricDrive GT zajišťuje dlouhotrvající opotřebení běhounu a tichou jízdu pro osádku elektromobilu. Je vybavená technologií SoundComfort, která funguje jako vestavěná zvuková bariéra, jež pomáhá snižovat hluk z vozovky. Pneumatika ElectricDrive GT 235/40R19 je ideální pro vozidla, jako je Tesla Model 3.

 

 

Images by The Goodyear Tire & Rubber Company, Tesla Motors Club