TOP celoročka má svého nástupce – přichází Continental AllSeasonContact 2

S pneumatikou AllSeasonContact 2, která je vylepšenou verzí předchozího modelu ověnčeného mnoha cenami, uvádí společnost Continental na trh svou dosud nejlepší celoroční pneumatiku, která nabízí nejlepší možnou kontrolu nad jízdou za každé povětrnostní situace. Při vývoji se společnost Continental zaměřila na vysokou účinnost, bezpečnost a potěšení z jízdy.

Společnost Continental zvýšila kilometrový výkon o 15 % ve srovnání s předchozím modelem AllSeasonContact a zároveň snížila valivý odpor o 6 % – bez kompromisů v oblasti bezpečnosti. Pneumatika AllSeasonContact 2 poskytuje ještě lepší ovladatelnost na suché vozovce a má ještě kratší brzdnou dráhu na mokré i suché vozovce. Z hlediska jízdního komfortu, bezpečných vlastností na sněhu a aquaplaningu se pneumatika AllSeasonContact 2 vyrovná svému předchůdci.

Těchto pokroků bylo dosaženo díky řadě inovací zaměřených na konstrukci pláště pneumatiky, dezénu a běhounové směsi. Použití nových materiálů v konstrukci pneumatiky snižuje energetické ztráty, což má za následek nižší valivý odpor ve srovnání s předchůdcem.

Při navrhování běhounu nové pneumatiky AllSeasonContact 2 se tým vývojářů společnosti Continental rozhodl pro dezén ve tvaru písmene V s bloky běhounu ve tvaru písmene C.

Dezén ve tvaru písmene V nabízí jasné výhody při jízdě na mokru, protože vytváří množství vodních kanálků vedoucích směrem k bočnicím pneumatiky, které usnadňují odvod vody z kontaktní plochy. Mnoho bloků ve tvaru písmene C uprostřed dezénu pneumatiky ve tvaru písmene V se vzájemně podporuje, což zajišťuje přesné řízení po celou dobu životnosti pneumatiky.

Chemičtí specialisté společnosti Continental přišli s kombinací různých technologií nazvanou „Chili“ pro běhounovou směs. Nové změkčovadla s vysokým tlumicím účinkem zajišťují bezpečnou přilnavost a přesnou odezvu řízení za chladných zimních podmínek. Nové složení polymerů nabízí dobrou přilnavost spolu s krátkou brzdnou dráhou na suché i mokré vozovce, a to i za horkého letního počasí. A k dispozici je také nově vyvinutá pružná elastomerová síť, která se přizpůsobuje povrchu vozovky, čímž snižuje opotřebení a zvyšuje kilometrový výkon.

Nová pneumatika AllSeasonContact 2 navazuje na mimořádně bezpečné jízdní vlastnosti své předchůdkyně. Současně se zlepšil výkon na suché i mokré vozovce a prodloužil se kilometrový výkon. Při vývoji měla společnost Continental na paměti potřeby vozidel všech typů pohonu. Pneumatika AllSeasonContact 2 tak díky svým výkonnostním hodnotám představuje účinné celoroční řešení pro vozidla všech typů pohonu.

Pneumatika AllSeasonContact 2 bude plně k dispozici na podzim 2023, kdy se budou měnit pneumatiky, ale už nyní ji lze objdenávat. Společnost Continental postupně zahájí výrobu 99 provedení o rozměrech 15 až 21 palců a společně s pneumatikou AllSeasonContact první generace tak bude schopna obout 87 % všech vozidel dostupných na trhu.

 


Images by Continental AG