Falken představuje celoročky Aklimate All-Weather Touring se silnou trakcí na sněhu

Japonská společnost Falken Tires představila svou první cestovní pneumatiku do každého počasí: zcela novou pneumatiku Aklimate.

Aklimate kombinuje vlastnosti celoroční pneumatiky s vlastnostmi zimní pneumatiky a poskytuje zvýšenou trakci při nízkých teplotách a v zimních podmínkách, přičemž umožňuje řidičům zachovat pohodlí celoročního používání jedné sady pneumatik.

Velká část výhod této nové pneu stojí na nové pryžové směsi, která poskytuje ideální rovnováhu mezi ovladatelností na mokru, trakcí na sněhu a životností běhounu, firma se tady opřela o svou oceňovanou technologii Advanced 4D Nano Design.

„Je obtížné vyvinout pneumatiku, která by dobře zvládala všechno,“ řekl Tsuyoshi Johnson, produktový manažer společnosti Falken pro pneumatiky osobních vozů. „Většina vlastností pneumatik jde ze své podstaty proti sobě. Pneumatika, která dlouho vydrží, obvykle neposkytuje přijatelnou trakci na sněhu a naopak. A pneumatiky určené do chladnějšího počasí zpravidla nefungují, když teploty stoupnou. Při vývoji jsme udělali vše, co bylo v našich silách, abychom tyto kompromisy omezili, od zcela nové pryžové směsi až po složitou konstrukci běhounu, a výsledkem je pneumatika, která splňuje všechny požadavky.“

Dezén běhounu pneumatiky Aklimate byl navržen tak, aby kombinoval optimalizovanou hloubku lamel s tuhostí dezénu, což zajišťuje jistou trakci po celou dobu životnosti pneumatiky. Technologie Canyon Groove navíc zlepšuje brzdný výkon na sněhu a zároveň pomáhá udržovat pohodlnou a tichou jízdu.

„Naším cílem bylo zkonstruovat nejvybavenější pneumatiku, jakou jsme kdy vytvořili,“ pokračoval Johnson. „Jsme hrdí na to, že se nám to podařilo.“

Pneumatiky Aklimate, které jsou k dispozici v celkem 88 rozměrech s dostupnými rozměry ráfků od 15 do 22 palců, byly navrženy tak, aby se daly použít na různá vozidla, od sedanů přes SUV až po moderní elektromobily. Mezi vhodné montáže patří především Chevrolet Suburban/Tahoe, Chrysler Pacifica, Ford Explorer, Honda Civic, Hyundai Kona, Lexus RX, Mercedes Benz GLC, Nissan Versa, Subaru Forester, nebo Toyota Camry.

„Přidání pneumatik Aklimate do naší produktové řady nám dává šanci oslovit zákazníky, kteří chtějí zvýšit schopnost jízdy v zimě, aniž by to bylo na úkor pohodlí celoročního používání jedné sady pneumatik,“ řekl Rick Brennan, viceprezident pro strategické plánování. „Produkty do každého počasí, jako je Aklimate, nastavují nový standard toho, co se od pneumatik na dnešním trhu očekává. Poskytování zimního výkonu s minimálními kompromisy v oblasti životnosti běhounu a trakce na suchu je to, co zákazníci začínají od sady pneumatik očekávat. S blížícími se zimními měsíci se těšíme na to, že pneumatiky Aklimate budou naši zákazníci již brzy používat na svých vozidlech.“

 

Images by Falken Tyres, Sumitomo Rubber