Řady Davanti vysvětleny – snadný přehled zimních a celoročních pneu

Zima se blíží a vybrat zimní pneu s certifikací Three Peak Mountain Snowflake (3PMSF) není bez některých znalostí vůbec snadné. My vám nabízíme jednoduchý přehled jednotlivých řad od výrobce Davanti, což značně usnadní vaši orientaci.

Wintoura

Zimní speciál. Dezény Wintoura společnosti Davanti jsou navrženy tak, aby maximalizovaly kontrolu řidiče nad jakýmkoli vozidlem, od městských vozů přes sportovní vozy a SUV až po užitkové dodávky. Pneumatiky Wintoura byly vyvinuty ve Velké Británii a osvědčily se hluboko za polárním kruhem, jejich pokročilá silika směs a precizně navržené dezény zajišťují lepší přilnavost a brzdění v drsných zimních alpských podmínkách.

Pneumatika Wintoura byla navržena spíše s ohledem na kompaktní vozy a díky spojenému středovému žebru poskytuje jistou odezvu při řízení. Pneumatika Wintoura+ poskytuje navíc výjimečnou trakci, přesné ovládání a komfortní jízdní vlastnosti pro vysoce výkonná vozidla.

Pneumatika Wintoura SUV mezitím nabízí 3D lamely pro účinné odvádění vody a mimořádnou přilnavost pro vozy SUV a 4×4 a konečně dodávková Wintoura Van je navržena s robustní konstrukcí kostry, která zůstává pružná a přizpůsobivá pro těžké náklady i v náročných zimních podmínkách.

Alltoura

Celoročka. Řada Alltoura 4-Seasons je navržena tak, aby poskytovala odolnost a výkon ve všech ročních obdobích, tato řada celoročních pneumatik Davanti se může pochlubit jedinečným dezénem, který je navržen tak, aby poskytoval dokonalou rovnováhu mezi výkonem, stabilitou a odolností. Alltoury jsou dvojího typu – Alltoura H/T 4-Seasons pro terénní vozy SUV a Alltoura 4-Seasons pro osobní vozy.

Mezi klíčové vlastnosti Alltoura H/T 4-Seasons pro SUV, která je vhodná především pro dálniční terén, patří:

  • Pečlivě promyšlená konstrukce bloků běhounu, která zajišťuje stabilitu a odolnost při vyšším zatížení.
  • Hluboké podélné drážky a velká kontaktní plocha zajišťující vynikající výkon a bezpečnost za mokra.
  • Pevné bloky vnějších ramen zajišťují přesnou odezvu řízení.

Mezitím se klíčové konstrukční prvky pneumatik Alltoura 4-Seasons pro osobní vozy mírně liší, vyznačuje se především:

  • Směrový dezén běhounu pro zlepšení trakce a brzdění za mokra.
  • Speciálně vyvinutá směs pro zajištění přilnavosti při extrémních teplotách a na různých površích, které se vyskytují v různých ročních obdobích.
  • Inteligentní konstrukce lamel umožňující účinné odvádění vody a mimořádnou přilnavost na sněhu a ledu.

Vantoura

Na dodávky. Vantoura 4-Seasons je všestranná a inovativní celoročka, která byla navržena tak, aby řidičům dodávek poskytovala slušný výkon po celý rok.

Pyšní se jedinečnými konstrukčními prvky, mezi které patří:

  • Speciálně vyvinutá směs poskytuje kombinaci odolnosti a spolehlivosti za všech povětrnostních podmínek.
  • Tři hluboké podélné drážky protínají stojící vodu a poskytují řidiči bezpečné a spolehlivé ovládání na mokrém povrchu.
  • Zesílená ramena a bočnice s pevnou konstrukcí kostry pro ochranu proti poškození a zvýšenou odolnost při velkém zatížení.
  • Řada pilovitých lamel prořezávajících hlavní blokové části, navržených tak, aby se aktivně zakusovaly do ledových ploch. Tato vlastnost, která spolupracuje se speciálně vyvinutou celoroční směsí, má zásadní význam pro zajištění trakce pneumatiky na nejnáročnějších površích.

Terratoura

Do terénu, 4×4. Terratoura A/T byla první terénní pneumatikou společnosti Davanti. Po letech výzkumu a vývoje terénních vlastností poskytuje tato pneumatika předvídatelné a spolehlivé jízdní vlastnosti, ať už jste kdekoli.

Pneumatika Terratoura A/T, která byla nezávisle testována ve španělské IDIADA, finském Test World a britském Millbrooku, je dokonalou pneumatikou pro vážné zájemce o jízdu v terénu. Je také součástí elitního klubu – Terratoura A/T je teprve sedmou terénní pneumatikou na světě, která získala certifikaci 3 Peak Mountain Snowflake (3PMSF) pro výkony při teplotách pod bodem mrazu. Byla také zařazena do žebříčku deseti nejlepších pneumatik časopisu Land Rover Monthly.

Mezi klíčové konstrukční prvky patří:

  • Pětižebrový dezén A/T, který zajišťuje výjimečný výkon na silnici i v terénu. Tento dezén poskytuje pneumatice Terratoura A/T zaručenou trakci za všech povětrnostních podmínek.
  • Stabilizované bloky běhounu zajišťují lehké řízení a citlivou jízdu. Speciálně zkonstruované opěrné lišty běhounu zajišťují jistý a stabilní výkon na silnici a nízkou hlučnost.

Tak šťastný výběr.

Images by Davanti Tyres