Firestone přichází s novou generací své zimní vlajkové lodi Winterhawk 4

Firestone právě uvedl na trh nejnovější generaci své vlajkové řady zimních pneumatik: Firestone Winterhawk 4.

Winterhawk 4 jsou navrženy pro osobní automobily a SUV, jde o robustní zimní pneumatiku nabízející vysoký výkon za všech zimních povětrnostních podmínek a to vše za dostupnou cenu.

Nová pneumatika Firestone Winterhawk 4 byla pochopitelně vyvinuta tak, aby poskytovala optimální ovladatelnost v mrazivých a nevyzpytatelných podmínkách. Je navržena speciálně pro evropské řidiče a právě sami evropští řidiči se na vývoji skutečně podíleli. Bylo provedeno více než 20.000 interview s koncovými uživateli, což určilo směr vývoje nové Winterhawk 4. Zpětnou vazbu, kterou řidiči pracovníkům Firestonu poskytli, vycházela z reálných zkušeností skutečných uživatelů a jejich každodenních jízd, reflektují tak reálné potřeby kladené na zimní pneumatiky. Tyto informace pomohly inženýrům společnosti Firestone pneumatiku skvěle fungující na sněhu a na mokru, kterou řidiči ocení.

Firestone Winterhawk 4 těží z optimálního ovládání na sněhu a ledu díky optimalizované konstrukci vzorku. Stejně tak větší počet bočních drážek v oblasti bočnice Winterhawk 4 a vylepšený mechanismus zabírání na sněhu a ledu a umožňuje ideální kontaktní tlak zajišťují krátkou brzdnou dráhu v zimních podmínkách. Pneumatika také využívá cik-cak drážky pro zlepšení přilnavosti.

Kombinace těchto konstrukčních prvků dodává Winterhawku 4 vynikající výkon na sněhu a vynikající brzdění za mokra. Kromě svého skvělého brzdného účinku na sněhu má pneumatika o sedm procent lepší trakci na sněhu než její předchůdce Firestone Winterhawk 3. Nová Winterhawk 4 má také lepší brzdný účinek za mokra než předchozí generace díky brzdné dráze, která je o čtyři procenta kratší. To vedlo k tomu, že pneumatice byla udělena značka EU třídy B v přilnavosti za mokra.

Nová pneu Firestone Winterhawk 4 bude k dispozici od června 2020 v 94 velikostech od 14 do 20 palců, což zahrnuje jak malé vozy tak velká SUV.

Uvedení pneu komentoval Emilio Tiberio, technický ředitel a provozní ředitel společnosti Bridgestone EMIA: „Firestone vždy produkoval pneu nabízející skvělý poměr cena/výkon, které poskytují vysoký a spolehlivý výkon pro bezpečnou cestu. Zima je období, které mnohem více než jakékoli jiné přináší největší výzvy při řízení. Winterhawk 4, nejnovější zimní pneumatika firmy Firestone, která je mimořádně účinná na sněhu, na mokru a na ledu, je navržena tak, aby pomohla evropským řidičům překonat tyto výzvy a zůstat v bezpečí a mít pod kontrolou jízdu na zimních silnicích za všech povětrnostních podmínek.“


Images by Firestone Tire and Rubber Company, Bridgestone Corporation