Firestone uvádí Firehawk Sport, cenově dostupnou vysoce výkonnou letní pneu

Firestone, který patří do rodiny Bridgestonu, představil pneu Firehawk Sport, což je nejnovější vysoce výkonná letní pneumatika pro řidiče, kteří mají rádi silné vozy a chtějí mít vše pod kontrolou. Nová pneumatika umožňuje ostré reakce na řízení, vynikající přilnavost na mokru a vynikající brzdění na suchu.

Značka Firestone byla založena před více než sto lety a již dlouho přináší na silnice a závodní tratě svou filozofii a průkopnického ducha. Nejnovější přírůstek do řady Firestone, model Firehawk Sport, navazuje na tuto historii. Nová pneumatika, vyvinutá a vyráběná v Evropě, nabízí vynikající ovladatelnost a spolehlivou přilnavost na každém povrchu za všech podmínek a je ideální volbou pro řidiče, kteří chtějí znovu objevit vzrušení z jízdy.

Pneumatika Firestone Firehawk Sport je určena pro každého sportovně založeného řidiče – od řidiče na dlouhé vzdálenosti až po automobilového fanatika, přičemž nikdy nedělá kompromisy v oblasti bezpečnosti nebo cenové dostupnosti.

Pneumatika Firestone Firehawk Sport poskytuje ostrou odezvu řízení, zajišťuje kontrolu nad vozidlem a umožňuje dosáhnout vysoké rychlosti při průjezdu zatáčkou. To je možné díky sportovnímu profilu pneumatiky, asymetrickým úhlům a virtuální optimalizaci styčné plochy, což vše zvyšuje jistotu při řízení.

Nová pneumatika taképoskytuje vynikající ovladatelnost a přilnavost za mokra, přičemž v přilnavosti za mokra získala označení EU stupněm A. Za tímto výkonem stojí optimalizované rozložení žeber a dutin, variabilní profil žeber a inovativní technologie míchání použitá při konstrukci směsi.

V porovnání se svým předchůdcem, pneumatikou Firehawk SZ90mu, poskytuje pneumatika Firestone Firehawk Sport řidičům také vynikající brzdění na suchu s o 9 % kratší brzdnou dráhou. Tomu prospívá i sportovní profil pneumatiky, který je zároveň podpořen optimalizovanou hloubkou lamel.

Nová  Firestone Firehawk Sport bude k dispozici ve 36 rozměrech od 18″ do 20″, aby pokryla širokou škálu vozidel pro každodenní použití i sportovních vozů. Její přednosti jsou přenášeny nejen na širokou škálu vozidel pro všechny sportovně založené řidiče, ale také na tradiční i elektrická vozidla.

„Pneumatika Firestone Firehawk Sport je pneumatikou, která vystihuje značku Firestone,“ řekl Steven De Bock, viceprezident pro výměnu pneumatik pro spotřebitele a originální spotřebitele společnosti Bridgestone EMIA. „Ztělesňuje spolehlivost a záruku kvality, kterou je značka Firestone známá již více než 100 let – a to vše při zachování dostupné ceny. Je to však také pneumatika, která v našich zákaznících znovu probudí jejich řidičskou vášeň nebo je posune na vyšší úroveň. Je to pneumatika, která tvrdě pracuje, abyste si mohli tvrdě hrát. Dá vám pocítit sílu mezi volantem a silnicí a zároveň vás ujišťuje, že máte vše neustále pod kontrolou.“

Images by Firestone Tire and Rubber Company