GEOLANDAR CV pro SUV bude nyní i v celoroční verzi 4S

Geolandar CV (CrossOver) je tu s námi už nějaké tři roky a dělá radost majitelům SUV typu Hyundai Santa Fe nebo Porsche Cayenne. Nyní YOKOHAMA uvádí na trh její celoroční verzi GEOLANDAR CV 4S pro vozy SUV typu crossover.

Společnost YOKOHAMA tedy představuje novou celoroční pneumatiku GEOLANDAR CV 4S. Tento nejnovější přírůstek oblíbené a úspěšné řady GEOLANDAR pro vozy SUV a pick-upy bude uveden na trh od letošního podzimu nejprve v Severní Americe, Evropě a poté v Jižní Koreji. Nová pneumatika bude k dispozici ve 32 rozměrech od 245/45R20 103V do 235/65R17 108V.

Společnost YOKOHAMA vyvinula pneumatiku GEOLANDAR CV 4S v reakci na každoročně rostoucí celosvětovou poptávku po pneumatikách pro vozy SUV typu crossover. Nově vyvinutý asymetrický dezén a směs přispívají k vynikajícím výkonům pneumatiky na mokru a sněhu i na suché vozovce. Všech 32 rozměrů získalo označení M+S (bláto a sníh), které označuje, že budou mít vynikající výkon při náhlém sněžení, a mají také symbol třívrcholků a sněhové vločky, který se používá u pneumatik splňujících mezinárodní normy pro pneumatiky určené k použití v zimě i v silném sněžení.

Celoroční pneumatiky jsou vhodné pro jízdu na téměř všech typech vozovek, od suchých a mokrých silnic až po zasněžené cesty, takže jsou vhodné pro použití ve všech klimatických podmínkách. Vzhledem k tomu, že je lze používat celoročně, včetně náhlých přívalů sněhu, odpadá nutnost sezónní výměny pneumatik a místa pro uskladnění sezónních pneumatik mimo sezónu, což zvyšuje uživatelský komfort.

Pod značkou GEOLANDAR vyvíjí společnost YOKOHAMA pneumatiky pro vozy SUV vhodné pro použití na široké škále povrchů vozovek, od dálničního terénu až po blátivý terén. Mezi pneumatiky značky GEOLANDAR, které jsou již na trhu, patří GEOLANDAR CV G058, grand-touringová pneumatika pro crossovery SUV, GEOLANDAR X-CV pro vysoce výkonné crossovery SUV a GEOLANDAR H/T G056 pro střední a velká SUV. Nová pneumatika GEOLANDAR CV 4S zvyšuje schopnost značky uspokojit potřeby majitelů vozů SUV, kteří neradi přezouvají a nejezdí do extrémních zimních podmínek. 

Co očekávat od nového běhounu:

  • Speciálně vyvinutý asymetrický dezén běhounu se zvýšeným poměrem dutin na vnitřní části pneumatiky zlepšuje odvod vody, zatímco agresivní blokový dezén zvyšuje trakci. Velká kontaktní plocha na vnější části a žebrované bloky zvyšují stabilitu řízení.
  • Čtyři klikaté drážky zahrnují dvě vnější drážky s velkou šířkou, které usnadňují odvod vody, a klikatý tvar, který zvyšuje trakci na sněhu. Dvě úzké vnitřní drážky mezitím zvyšují účinnost lemování a dále zvyšují trakci na sněhu.
  • Optimalizované výstupkové drážky zlepšují odvádění sněhu a odvod vody z pneumatiky, což přispívá k silnější trakci na mokrých a zasněžených silnicích.
  • 3D lamely přispívají k odolnosti pneumatiky proti opotřebení a výkonu na suchu tím, že potlačují zborcení bloků běhounu a posilují hrany a tuhost pneumatiky.

Co se týče směsi, tak ta je posílena mikrokřemíkem, který zlepšuje výkon na suchu a jízdní stabilitu, zatímco nová směs polymerů zlepšuje trakci na suchém, mokrém a zasněženém povrchu.

 

Images by YOKOHAMA Europe