Goodyear dodal pneumatiky pro vůz Lexus UX

Na letošním autosalonu v Paříží došlo ke spoustě novým představením. Jedním z nich bylo i představení nového konceptu vozu Lexus UX. Na tento automobil dodala pneumatiky společnost Goodyear. Konkrétně se jednalo o pneumatiky Goodyear Urban Crossover.

Tyto pneumatiky obsahují některé takzvané „state-of-the-art“ funkce, mezi které například patří akustický komfort pneumatik. Zde Goodyear využívá technologii otevřených buněk, kdy jsou pěnové prvky připojeny k vnitřnímu povrchu pneumatiky. Díky tomu jsou tyto pneumatiky v běžném provoze extrémně tiché.

Aby pneumatiky odrážely osobitý vzhled vozu, přišla společnost Goodyear s myšlenkou, že budou mít obrácený design. To znamená, že na pohledové části se mísí vnitřní prvky pneumatiky s těmi venkovními a naopak.

Na základě těchto věcí prostupují paprsky ráfku vzhledově až do boční konstrukce pneumatiky. A části boční stěny jsou bezešvě integrovány do kola. Toto všechno dává pneumatikám na voze Lexus UX městský crossoverový vzhled a pneumatiky vypadají velmi dynamicky.