Pirelli chce zvýšit svoji kapacitu výroby v Rumunsku

Pirelli provozuje již řadu let továrnu na výrobu pneumatik v rumunském městě Slatina. Nyní přišli s vyjádřením, že do roku 2021 chtějí svojí výrobní kapacitu v tomto závodě zvýšit až o 50 procent. A zároveň chtějí, aby z toho výrobního závodu byly dodávány pneumatiky pro motoristické sporty. Především pro závody vozů Formule 1.

Pirelli plánuje, že do nové expanze zainventuje přibližně 222 milionů USD. To je částka, která by měla stačit na pokrytí všech výdajů, které budou spojeny s rozšířením továrny. Navíc se díky plánovanému rozšíření, vytvoří 500 nových pracovních míst po dobu minimálně pěti let, oznámil ředitel společnosti Pirelli.

Toto důležité prohlášení proběhlo v rámci 10. výročí výrobního závodu ve Slatině. Kterého se zúčastnili všichni vysoce postavení politici Rumunska, mezi kterými byli například: premiér vlády Dacian Ciolos, ministryně financí Anca Dana Dragu, ministr práce Dragos Pîslaru a další. Mimo to nechyběli ani výkonný místopředseda a výkonný ředitel společnosti Pirelli.

Premiér rumunské vlády označil celou věc za velmi přínosnou. Především proto, že vznikne významná investice od zahraniční firmy a vytvoří se nová pracovní místa pro místní obyvatele. A očekává, že se v nadcházejících letech do Rumunska přinese více takovýchto investicí od jiných zahraničních investorů.