Hankook má novinku pro SUV – vysoce výkonné celoročky Ventus S1 evo Z AS X

Hankook čerstvě doplnil svou produktovou řadu Ventus o novou mimořádně výkonnou celoroční pneumatiku určenou pro vozy SUV. Pneumatika Ventus S1 evo Z AS X poskytuje dokonalou ovladatelnost při vysokých rychlostech, vynikající trakci v celoročních podmínkách a nekompromisní komfort pro luxusní vozy SUV.

Pneumatika Ventus S1 evo Z AS X je navržena tak, aby splňovala požadavky vozů SUV v každém ročním období, a vyznačuje se zvýšenou tuhostí a trakcí, které zajišťují lepší záběrové vlastnosti pro maximální kontakt s vozovkou za sucha, mokra i lehkého sněžení. Pneumatika byla vytvořena na základě technologie pro motoristický sport, lepší ovladatelnost při vysokých rychlostech umožňuje vyztužovací pás s příměsí aramidových vláken. Nejpokročilejší dostupné vlákno Aramid je čtyřikrát až pětkrát pevnější než ocel a odolné vůči vysokým teplotám, což umožňuje lepší výkon řízení a optimalizovaný tvar při jízdě vysokou rychlostí.

„Použití technologie z motorsportu při vývoji naší nové pneumatiky Ventus je vzrušující jak pro trh, tak pro řidiče,“ řekl Rob Williams, prezident společnosti Hankook Tire America Corp. „Pneumatika Ventus S1 evo Z AS X poskytuje za všech jízdních podmínek lepší přilnavost a nízkou hlučnost pro maximální pohodlí a výkon i při vysokých rychlostech. Vzhledem k tomu, že i nadále hledáme nové a inovativní přístupy ke konstrukci pneumatik, je Ventus S1 evo Z AS X dokonalým příkladem toho, jak můžeme i nadále zlepšovat parametry pro vysoce výkonnou jízdu.“

Mezi další výhody nové pneumatiky patří zkosené hrany, které minimalizují nárazy mezi bloky běhounu pro tišší a pohodlnější jízdu. Dále jsou boční drážky navrženy tak, aby byly užší na vnitřní straně a širší na vnější straně, což maximalizuje odvod vody, zabraňuje hydroplaningu na mokré vozovce a poskytuje celkově lepší přilnavost ve všech ročních obdobích.

Pneumatika Hankook Ventus S1 evo Z AS X je nyní k dispozici v devíti rozměrech od 18 do 22 palců, dalších 10 rozměrů bude k dispozici později v roce 2023.

 

Images by Hankook Tire & Technology