Hankook Ventus S1 evo 3 postoupil do druhého kola testu Auto Bildu s velkým náskokem

Pneumatika Ventus S1 evo 3 od Hankook Tire obsadila první místo v první části testu letních pneumatik 2023, který provedl největší evropský automobilový časopis Auto Bild.

Tento velmi respektovaný časopis vybral 50 různých značek letních pneumatik s ultravysokým výkonem (UHP) o rozměru 225/45 R 18 a rychlostním indexu Y (do 300 km/h), aby zvolil ty nejlepší pro nadcházející letní sezónu. Pouze 20 nejlepších pneumatik z hlediska brzdného výkonu na mokré a suché vozovce se bude moci těšit na místo na startovním roštu pro druhé kolo testování.

Auto Bild považuje kombinovanou brzdnou dráhu na mokré a suché vozovce za nejkritičtější bezpečnostní faktor při doporučování pneumatik ke koupi. S vynikající brzdnou dráhou na suchu z rychlosti 100 km/h 33,3 metru a brzdnou dráhou na mokru z rychlosti 80 km/h pouhých 24,8 metru se pneumatiky Hankook Ventus S1 evo 3 dostaly na špičku ve srovnání se všemi ostatními značkami v této kategorii.

Dvacet nejlepších pneumatik v testu brzdné dráhy se nyní utká mezi sebou v dalších testech, jako je ovladatelnost, aquaplaning a kilometrový výkon. Rozdíly v testu brzdné dráhy časopisu Auto Bild jsou výrazné: Hankook Ventus S1 evo 3 zastaví na mokré vozovce o 15,5 metru – tedy o tři délky vozu – dříve než pneumatiky ostatních značek.

Hankook Tire považuje výsledky brzdového testu Auto Bild za důkaz toho, že odborné znalosti společnosti a použití vysoce kvalitních materiálů, jako jsou ty použité v pneumatikách Ventus S1 evo 3, jsou pro zákazníky cenné a pomáhají předcházet nehodám.

 


Images by Hankook Tire & Technology