Hledáte UHP? Zkuste Kumho Ecsta PS71, poradíme jakou + další tipy

Asymetricky vzorovaná pneumatika Ecsta PS71 byla jedním z prvních významných produktů vyvinutých ve výzkumném středisku společnosti Kumho v jihokorejském Jonginu nedaleko Soulu a byla navržena s ohledem na vynikající stabilitu při vysokých rychlostech a dobré vlastnosti za mokra.

Tento dezén, který je nyní základem řady pneumatik UHP společnosti Kumho, je v současné době k dispozici v přibližně 70 rozměrech a je určen především pro manažerské sedany a sportovní vozy na trhu. Řada PS71 pro osobní vozy navíc obsahuje 13 rozměrů run-flat.

Nedávno uvedená pneumatika Ecsta PS71 SUV byla vyvinuta speciálně pro mnoho velkých a výkonných vozů SUV, pro které je maximální výkon na silnici nezbytnou podmínkou.

V současné době je k dispozici v 19 rozměrech pro ráfky o rozměrech 17 až 22 palců a účinně nahrazuje dlouho používanou pneumatiku Crugen HP91. Kumho PS71 SUV se vyznačuje precizním ovládáním ve vysokých rychlostech a vynikajícím brzdným výkonem.

V neposlední řadě je tady PS71 EV, což je, jak název napovídá, speciálně vyvinutá verze PS71 s nízkou hlučností, která je přímo zaměřena na rozvíjející se trh s elektromobily, jehož originální verze je již standardně montována do irského vozu roku 2022 – Kia EV6.

Tyto pneumatiky vykazují výrazně nižší rezonanční hluk než standardní výrobky díky patentované technologii pohlcování zvuku společnosti Kumho, označované jako K-Silent. S úspěchem se objevily v loňském zářijovém maratonu Euro EV Marathon, kdy vůz EV6 obutý do těchto pneumatik ujel 3174 km přes 16 zemí za rekordních 89 hodin a 12 minut, a to zcela bez problémů.

Hlavní nabídka zahrnuje 13 rozměrů pro ráfky o průměru 16-20 palců, z nichž osm je vybaveno inovativní technologií K-Silent.

Ecsta HS52
Již v roce 2020 Kumho se svým vysoce výkonným dezénem Ecsta HS51 předstihlo 52 konkurenčních výrobců pneumatik a získalo absolutní vítězství v testu letních pneumatik časopisu Auto Bild.

Tento vítězný produkt se stále vyrábí pro servis výklenkových rozměrů a originální výbavy, ale byl již z velké části nahrazen pneumatikou s logickým názvem Ecsta HS52, která v roce 2021 prorazila u prodejců Kumho po celé zemi a okamžitě získala od časopisu Auto Bild pochvalu „DOBRÝ“.

Pneumatika HS52, která se vyznačuje inovativní směsí běhounu s vysokou přilnavostí, asymetrickým dezénem a 3D propojenými lamelami, nabízí ve srovnání se svým předchůdcem vynikající brzdění na mokrém i suchém povrchu, lepší přilnavost na mokru a vyšší kilometrový výkon.

Nyní je k dispozici v přibližně 46 rozměrech, které se hodí pro ráfky o šířce od 14 do 18 palců v průměru.

Ecsta PS91
Pneumatika PS91 je v současné době prémiovým produktem společnosti Kumho v kategorii UHP. Celá řada pneumatik je zaměřena na stále rostoucí trh náhradních pneumatik UHP se sportovním zaměřením a je nabízena v rozměrech od 18 do 21 palců v průměru.

Důraz je kladen na maximální přilnavost a brzdný výkon na suchu v kombinaci s vynikajícím pocitem z řízení. Žádné z těchto vlastností nebylo dosaženo ani na úkor jiných klíčových faktorů a pneumatika Ecsta PS91 je vybavena speciálně navrženou bočnicí, která potlačuje vibrace a zlepšuje tak komfort a snižuje hlučnost.

Má také 3D konstrukci s důlky, která pneumatiku při vysokých rychlostech chladí a optimalizuje tak její odolnost a míru opotřebení.

 

Images by Kumho Tyre