Horká novinka pro 4×4 v prodeji: Michelin Pilot Sport 4 SUV

V březnu 2019 Michelin představil model SUV Michelin Pilot Sport 4, přírůstek do rodiny stále populárnější a oceňované řady Pilot Sport 4. Nyní se konečně dostává do prodeje. S příchodem tohoto modelu se potvrzuje, že i Michelin se bude ve zvýšené míře soustředit na segment SUV a 4×4.

A není se čemu divit, během posledních pěti let automobilky prestižních značek, včetně Porsche a BMW, vychrlily několik ambiciózních novinek z řad výkonných a sportovních SUV, jako Macan a X5M.

Pneumatika SUV Michelin Pilot Sport 4 je model, který má uspokojit narůstající poptávku mezi majiteli SUV, kteří hledají pneumatiku s extrémně vysokým výkonem, postavenou na letech zkušeností a ověřené kvalitě.

\"\"Pilot Sport 4 a Pilot Sport 4 S společnosti Michelin mají již řadu let silnou pozici v segmentu nadupaných automobilů. Na těchto úspěších Michelin stavěl a upravil pneumatiku tak, aby poskytovala stejně silně výkon, ale pro vozidla, která mají odlišné těžiště a obecně vyšší hmotnost, která je specifická zejména pro zmíněnou novou generaci sportovních SUV a 4×4.

V souladu s ostatními pneumatikami v této řadě má SUV Michelin Pilot Sport 4 zdánlivě minimalistický vzhled asymetrického dezénu. Vnější běhoun byl optimalizován tak, aby poskytoval mimořádnou přilnavost na suchu a vysokou trakci při zatáčení, tomu napomůžou hybridní pásy vyrobené z aramidu a nylonu. A vnitřní část pneumatiky s hlubokými lineárními drážkami pomáhá motoristům získat bezvadný záběr na mokrých površích.

Pneumatiky Michelin mají pověst dlouhověkých společníků a SUV Pilot Sport 4 nejsou výjimkou. Toho je docíleno optimalizovanou tuhostí dezénových bloků pro maximální životnost, dvojitou kostrou s vysokou hustotou pro maximální robustnost a díky chráničům ráfku dostupných u všech rozměrů.

Pilot Sport 4 SUV má v tuto chvíli více než 18 velikostí v rozmezí od 18\“ do 21\“. S dalšími velikostmi se počítá.