Jasný vítěz testu! Continental SportContact 7 překvapil v porovnání UUHP i zkušeného testera

Continental zvítězil v testu královské kategori UUHP s pneu SportContact 7. Ta získala první místo v testu pneu Tyre Reviews 2022 Ultra High-Performance, což je její vůbec první vítězství v testu.

Continental SportContact 7

Ve srovnání s předchozím modelem se nová pneumatika SportContact 7 vyznačuje mnoha vylepšeními, včetně zkrácení brzdné dráhy na mokru o osm procent a o šest procent lepšího brzdění na suchu. Nejnovější pokroky celkově prospěly ovladatelnosti a přilnavosti na mokru i suchu, což se projevilo v testu pneumatik, kde se SportContact 7 v těchto oblastech umístila na prvním místě se značným náskokem.

Continental SportContact 7 na voze Toyota

Test byl proveden na voze Toyota Supra v rozměrech pneumatik UUHP (ultra-high performance segment): 255/35 R19 (vpředu) a 275/35 R19 (vzadu).

Gumy Conti byly porovnány s pneumatikami Bridgestone Potenza Sport, zavedenými, i když nestárnoucími pneumatikami Michelin Pilot Sport 4S a Goodyear Eagle F1 SuperSport a také s oblíbenými pneumatikami internetu Toyo Proxes Sport A, Kumho Ecsta PS71, Vredestein Ultrac Vorti+, Nankang Sportnex AS-2+, Federal Evolution ST-1 a nejlevnější sadu pneumatik, kterou pro tuto Supru mohli koupit na internetu, což je kombinace Star Performer na přední nápravu a Goodride na širší zadní nápravu.

Pneumatika Continental byla vyhodnocena jako nejlepší a byla nejrychlejší. Řízení nebylo tak rychlé jako u Bridgestone, ale z hlediska nárůstu síly v řízení byla nejlineárnější ze skupiny. Byla také jednou z nejpříjemnějších na rychlou jízdu, protože na limitu vše opravdu krásně komunikovala a za limitem byla opravdu progresivní, což znamená, že jste se nebáli smyku. Vzbuzovalo důvěru a na brzdách se řidič cítil nejlépe z celé skupiny testovaných.

Jonathan Benson z Tyre Reviews řekl: „Právě vydaná pneumatika Continental SportContact 7 stanovuje nové měřítko kvality na mokru a v obou testech skončila s působivým odstupem od další nejlepší pneumatiky. S takovým náskokem na mokru je nová pneumatika Continental SportContact 7 zaslouženým vítězem testu a spolu s ním i novým standardem pro segment UUHP.“

Nová pneumatika SportContact 7 je nejnovější generací velmi osvědčené, oblíbené, sportovní, letní pneumatiky SportContact 6. S novou generací pneumatik SportContact nabízí Continental řidičům vysoce výkonnou, velmi bezpečnou, na ovladatelnost orientovanou pneumatiku s vysokou kilometrovou životností. Během vývoje se společnost Continental zaměřila na zlepšení všech výkonnostních kritérií, aby spojila maximální potěšení z jízdy s maximální bezpečností a udržitelností v oblasti pneumatik UUHP.

Peter Robb, marketingový ředitel společnosti Continental to okomentoval: „Jaké to vítězství pro pneumatiku SportContact 7! Vzhledem k úspěchu jejího předchůdce je tento výsledek důkazem odhodlání společnosti Continental vyrábět špičkové vysoce výkonné pneumatiky ve své třídě. Z vítězství jsme nadšeni, zejména proto, že se jedná o první test nové pneumatiky.“

Nejdůležitější je ale koment testera Jonathana Bensona: „Společnost Continental se na představovací akci tvářila optimisticky a tvrdila, že udělali velký skok ve výkonnosti na mokru, ale to říká každý výrobce pneumatik na zahajovacích akcích. Tentokrát je to ale pravda. Měla opravdu velkou přilnavost, ale ne tu příšernou bojovnou přilnavost, ale krásnou progresivní přilnavost. Dobře zatáčela, spokojeně klouzala, odpouštěla, pořád se nemůžu vzpamatovat z toho, jak je dobrá a jak snadno se s ní jezdilo rychle, protože rychle a snadno se často nejezdí. Sport Contact 7 je velmi působivá.“

Pneumatika SportContact 7 je určená pro silná sportovní vozidla a je k dispozici v rozměrech od 19 do 23 palců.


Images by Continental AG and Tyre Reviews